[]

yepyeni bir psp sorusu..

öncelikle aramaya inandım ama tamamen yabancı oldugum icin psp konusuna tam olarak vakıf olamadım:
2 tane psp türü var:
psp base pack:
(git: www.teknosa.com)
psp3004 SLIM LITE SİYAH KONSOL
(git: www.teknosa.com)
şimdi daha önceki duyurularda fat ve slim farklarından bahsedilmiş hep.
peki bunlardan hangisi fat, hangisi slim ?
base pack olan urun 200 tl, psp3004 400tl.
nedir bu kadar 200 tl farkı yaratan?
butun psp oyunlarını (orj veya kırılmıs) base pack olan psp ile oynayabilir miyiz? ve her ikisini de kırabilir miyiz?

 
Eğer görseller doğru ise Base Pack'teki alet "fat" olarak bilinen 1000 serisi. Slim&Lite 2000 ve 3000 için kullanılıyor, daha hafif, pili biraz daha uzun ömürlü ve RAM'i 32MB yerine 64MB (Oyunlardaki yüklenme süreleri birazcık fark ediyor).

Yalnız 2000 ile 3000 arasında donanımsal olarak öyle çok ihtiyaç duyacağın farklar yok. 3000'in ekranı Güneş ışığı altında biraz daha görülebilir daha parlak olduğundan dolayı, ama 2000 serisinin pil ömrü azcık daha iyi 3000 serisine göre.

Açıkçası son durum ne bilmiyorum, ben hala 5.50 GEN-D2 kullanıyorum, öyle son zamanlarda mutlaka oynayayım diye düşündüğüm bir oyun olmadığından test etmedim. Ancak yeni versiyonlar için de kırılma vardır tabi downgrade vs ile. psp-hacks gibi sitelerde biraz dolanırsanız CFW piyasası ne alemde belli olur.

Bu arada yasal uyarımı da yapayım başımız belaya girmesin, PSP'yi "kırmak" illa korsan oyun anlamına gelmiyor. İçine işe yarar uygulamalar kurmaktan tutun da, işlemci hızını çok düşük seviyeye getirip uzun pil ömürlü bir mp3 çalar elde etmeye kadar değişik işleri yapmak için de kullanılabiliyor. Her kıran korsan oynuyor diye gelmeyin, para verip alıyoruz da oyunları arada, ki PSP klasikleri de ucuz zaten artık.
  • thor odinsson  (09.01.12 14:33:57) 
yasal uyarı iyi olmus kimse yanlış anlamasın ben de uzun pil ömürlü mp3 calar falanfilasadafasfa.
teşekkürler bilgiler için.

  • vadrigar  (09.01.12 14:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.