[]

Çoktan seçmeli bir schengen vize sorusu.

Bir arkadaşımı ziyaret etmek için Hollanda'ya gitmek istiyorum. Ancak bugüne kadar vizesiz yunan adaları seyahati dışında yurtdışına çıkışım olmadı. Dolayısı ile vize alma ihtiyacı duymadım.

10+ senedir aslında kendi şirketim olan (zamanında emeklilerin vergi avantajı var diye kayınpederin üstüne kurmuştuk şirketi. Son zamanlarda ise üste para ödüyoruz her ay şirketin sahibi emekli diye. Neyse bu ayrı bir sorunun konusu olacak) bir firmada sigortalı olarak gözüküyorum. Vize için gerekli miktarda parayı hesabımda gösterebilirim. Ancak eşim bankacı olduğu için paraları o takip ediyor. Benim hesabıma gerekli oldukça havale ediyor. Bu yüzden hesap hareketleri küçük küçük gözüküyor. Bir evimiz var ama o da eşimin üstüne. Bu evin tapusunu da vize başvurusu sırasında gösterebilir miyim ? Oğlum özel bir okulda okuyor. Onun öğrenci belgesini de vize belgeleri arasına koymamın faydası olur mu ? (Amacım Türkiye'den kaçmadığımı kalıcı olduğumu göstermek). Bu bilgilerin ışığında:
1. Direkt Hollanda vizesi almaya mı çalışayım ?
2. Almanya Düsseldorf'da dayım yaşıyor. Hollanda'daki arkadaşım Düsseldorf bize çok yakın oradan da seni alabilirim diyor. Almanya vizesi mi almaya çalışayım ?
3. Yunanistana bir iki günlük geziler oluyor. Onlara katılıp önce Yunanistan vizesi alayım eğer vizenin süresi yeterse o vize ile Hollanda veya Almanya'ya gideyim mi ? Eğer Yunanistan vizesi kısa süreli olursa diğer ülkelere vize almada kolaylık sağlar mı ?

 
fazla kasmışsın kendini:)

sunları hazırla
sirketten sigorta dokumun,maas belgen ve bir yazı su kadardır sirketimizde basarıyla çalışmaktadır gibi.hatta aile şirketi olduğunu belirt.

evin tapusu,eşinin hesap dokumu,kendi hesap dokumun-evlilik cuzdanıyla beraber

hatta basvuruya esini de kat banka calısanına daha kolay vize veriliyor.

oglunun ogrenci belgesi varsa araç ruhsatını ekle.

vize almak için bu kadar uğraştığına içinden küfür et ama gülümse git direk kendin başvur.hiç sorun çıkmayacak ve alacaksın.
  • duptıs  (08.01.12 16:51:43) 
aynen cok kasmissin.

duptis +1

ek olarak akraba yanina gitmeye cok sicak bakmaz bu alaman memleketi.
  • serabetan  (08.01.12 17:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.