[]

İngilize Gramer (Tense) Sorusu

Hello how are you? Fine thanks and you?
Şimdi geçmişte başlamış ama hala devam eden veya etkisi hala devam eden bir olay örnek vereceğim size. O da çalıştığım iş olsun. Peki bu durumda şu ikisi arasında ne fark var?

I have worked here since 2005 (Present Perfect)
I have been working here since 2005 (Present Perfect Progressive)

Hangisi kullanılmalı ve anlam olarak ne farkları var acaba?

 
ikincisi kullanılmalı, çalışma durumu hala devam ediyor.


  • devilred  (08.01.12 01:18:55) 
üsttekinde 2005 ten beri çalışmış.

alttakinde 2005 ten beri çalışıyor orda.hala çalışıyo yani.
  • semson  (08.01.12 01:19:36) 
www.youtube.com videoya bir bakın derim.

Birincisinde, konuştuğunuz ana dek sürmüş ancak bitmiş bir işten (2005ten şimdiye kadar çalıştım ama bıraktım) ikincisinde ise hala devam eden bir işten bahsediyorsunuz (2005ten beri çalışıyorum)
  • iste o kavunici balik  (08.01.12 01:23:41) 
progressive etkisi yahut bizzat kendini halen devam eden eylemler için uygun. mesela "üç saattir koşuyoruz şurada, bi' su ver de içelim allahım belası, bozuğum yok." diyeceksen "i've been running for three hours.." uygun. ya da "i've been waiting for you two hours, cibiliyetini sikeyim." gibi. fiilin veya etkisinin hala devam ettiğini vurgulamak istiyorsun mutlaka yani. vurguya lüzum yoksa da present perfect. hiç progressive kullanmadan da yaşayabiliriz bence aslında.


  • jack of hearts  (08.01.12 01:25:40) 
  • irbat  (08.01.12 01:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.