[]

bana borcu olan adam işsizse ve hiçbir şeyi yoksa ne ceza alır?

senetle borç vermişim. ama geri ödemiyor. çalışmıyor ve üzerine kayıtlı bir şeyi de yok.
polise ya da savcıya gittim.
o zaman ona ne yaparlar? hapis vb. bir ceza alır mı?


 
Hapis.


  • onexey  (07.01.12 22:37:17) 
akşam haberlerde dedi işte değişiklik geliyormuş çekle borcu olup ödeyemeyene hapis kalkıyomuş


  • cecilia  (07.01.12 22:39:08) 
Ceza almaz. Ödeyecek durumu yoksa alamazsınız. Hapis diyen de yanlış cevap veriyor. Hapis olması için icra sonrasında borcunu ödemeyi taahhüt etmesi ve tekrar ödememesi durumunda. Tabi bu da kaldırılacakmis.


  • meraklı  (07.01.12 22:42:22) 
bu gibi durumlarda gidilecek yer savcı, polis değil icra müdürlüğüdür.


  • nesilsiz  (07.01.12 22:56:44) 
icraya gidersin de adam imza bana ait degildir adami tanimam etmem beni dolandirmak istiyor diye itiraz yazar ise bilirkisi kurul yetki mahkemesi vs vs nerdeyse 1 yil ertelenir dosya, olayi takip ettikce cepten gider masraflar, basima geldi ordan biliyorum.


  • artisnot  (07.01.12 23:07:29 ~ 23:08:37) 
hapis yok ceza yok çünkü suç yok.


  • bordeaux  (07.01.12 23:09:35) 
hiç kimse borcu yüzünden hapis yatmaz.
ama icraya verirseniz ve o da mal beyanında bulunmasa hapse girebilir.
ha mal beyanında bulunup birşeyi olmadığını kanıtlarsa alamazsınız.
  • etna  (07.01.12 23:10:31) 
yoksa alamıyosun bekliyosun öyle mal gibi

böyle bir ülkede yaşıyoruz
  • cnonefb  (08.01.12 00:23:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.