[]

maaş / sigorta

(bkz: çalışılan pozisyonlar ve maaşları)

şu başlıkta görüyorum, "maaş x lira, sigorta asgari üzerinden" veya "sigorta maaş üzerinden" gibi. çalışan için arada ne fark var? sonradan emekli ikramiyesini etkileyen bir şey mi yoksa çalışılan sürede çalışanı etkileyen bir şey mi? etkiliyorsa nasıl etkiliyor?


 
bildiğim kadarıyla emekli olunca alabileceğin minimum parayı alıyosun asgari ücretten yatırırlarsa. yada eski thy teknisyenleri gibi emekli olunca bir ev parası alıyosun


  • seljax  (07.01.12 19:27:27) 
çoğu zaman ssk'yı az ödemek adına işveren kişiyi asgari ücretten göstererek sigortalar. böylece aylık 285 tl ödeyerek durumu kurtarır.
böyle yapılması kişinin ödediği toplam primi düşüreceğinden emeklilik maaşı da düşmüş olur.
ikramiye hesaplanış şeklini tam bilmediğimden ona bişi diyemiycem.
  • siradisi00  (07.01.12 19:27:38) 
sigortanin gercek maas uzerinden yatirilmasi hem ikramiyeyi hem emeklilik ayligini etkiler. emekli olan kisinin emekli ikramiyesi son aldigi ucret uzerinden hesaplanir. isveren sana 2000 tl maas veriyorsa ancak asgari uzerinden igortani yapiyorsa, yasal olarak gelirin asgari ucret oldugu icin her turlu hakkin bu ucretten hesaplanacaktir.


  • bonnie and clyde  (07.01.12 20:37:51) 
kıdem ve ihbar tazminatını da etkiler.


  • cableguy  (07.01.12 20:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.