[]

Okunan Kitapların Hatırlanmaması

Kitabın içeriğinden bölümler hatırlamama rağmen çoğu zaman adını hatırlamakta çok zorluk çekiyorum,az önce monte kristo kontu'nu hatırlayana kadar bir saat düşündüm. Neden olabilir bu, unutmamak için her kitap için özet mi çıkarmalıyım? Siz neler yapıyorsunuz?




 
Unut gitsin nasıl tutacaksın okuduğun her kitabı aklında


  • gaborit  (07.01.12 15:59:41) 
Hızlı okuyorsundur.


  • even i say faith no more  (07.01.12 16:01:43) 
Yıllardır kitap kurdu misali çok kitap okudum ve evet ben de o konuda çok unutkanlık yaşıyorum.
Arada vakit olursa ve aklıma eserse kitaplığımın başına geçip bazı kitapları yeniden karıştırıyorum ama çok yeterli olduğunu söyleyemem.

  • uykuyastığı  (07.01.12 16:13:10) 
METOD % METOD %
Okuma 10 Film izleme 50
Dinleme 20 Sergiyi izleme 50
Resme Bakma 30 Gösteriyi izleme 50
Tartışmaya Katılım 70
Konuşma Yapma 70
Dramatik sunum yapma 90
Gerçek bir deneyi canlandırma 90
İnteraktif multimedya 90
Bir projeyi gerçekleştirme 90

daha onceden gordugum biseyi internetten buldum.. okuma akilda kalma yonunden en az etkili yontemdir. ne kadar cok aklinda kalmasini istiyosan o kadar cok duyu organi kullanmalisin ve yuksek bilinc duzeyinde calismalisin..
  • mustancu  (07.01.12 16:14:21) 
1- okurken aklın başka yerde, dikkatini vermiyon
2- ortam müsait değil, gürültü filan vardr
3- aklında kalan zaten senindir. amaç da o. kitabın hepsini aklında tutmak zorunda değilsin. aklında kalanları anlamışsındır ama sana şunu önerebilirim. okuduktan sonra o kitap ile yorumları eleştirileri de oku unutmazsın hem fikir edinmiş olursun
  • cemallamec  (07.01.12 16:15:10) 
unuttuğun kitaptan etkilenmemişsindir. senede yaklaşık 100 kitap okuyorum, en fazla 3-5 tanesini bütün detayları ile anımsıyorum, çok etkilendiklerimde, o etkilendiğim yerleri cümle olarak söyleyebilirim bile


  • black wings gray eyes  (07.01.12 16:20:33) 
kitabın içeriğini, beni etkileyen kısımları vs hatırlıyorum; hatırlamadığım şey bunların hangi kitapta olduğu.


  • kahin ahtapot paul  (07.01.12 16:21:47) 
Benzer durumdayım ben de. Uygulamadığım birkaç tavsiye şunlar olabilir;

+ Bir excel dosyası aç. Okuduğun kitapların ismini, yazarını, ana karakterlerini, birkaç cümleyle de olayı özetleyip yaz. Bakınca hatırlaması kolay olur.
+ Okuduğun kitaplar kütüphaneden filan değil de bizzat seninse, okurken önemli ya da vurucu bulduğun yerlerin altını çiz/yanına işaret koy. Sonra işaretli yerleri ara ara karıştırıp oku. Sadece hatırlamak için değil bu; vurucu yerleri uzun süre sonra özet şeklinde okumak keyifli oluyor.
  • long live rock n roll  (07.01.12 16:29:46) 
bende de aynı problem. filmler ve kitaplar için geçerli. hatta kısa süre önce okumuş olsam da en son hangi kitabı okudun deseler hatırlayamıyorum. bunun sebebi de stres ve depresyona bağlı unutkanlık oleyor.


  • perizad  (07.01.12 19:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.