[]

yazın tatile nereye?

2000 lira bütçem olacak. biraz kasarsam 3000e de çıkarabilirim. bu bütçe uçak parası dışında kalan bütçe. uçak parasını ben ödemeyeceğim. gittiğim yerde harcayacağım ve vizeye vereceğim paraya bütçe diyorum şimdilik. isteğim en az 2-3 ülke görmek. tek başımayım. 23 yaşında dişi kişisiyim. temmuz-ağustosta gitmeyi düşünüyorum. en az 2 hafta olaraktan bütçenin kotardığı kadar zamanım var. mümkün olan yerlerde couchsurfing ve otostop kullanıcam. ama bilmediğim yerler olduğundan tren&otobüs tercih edebilirim. bu tür gezilerde biraz tecrübe sahibiyim, doğu avrupayı bu şekilde gezdim. aklımda olanlar;

-avrupa istemiyorum
-arap yarımadası her ne kadar uzun zamandır aklımda olsa da şu sıralar orada seyahat etmek mantıklı olmayabilir.
-güney amerika (en çok burayı istiyorum ama gittim mi 3-4 ay kalıp her ülkeyi görmek istiyorum oraya kadar gitmişken. ama aklımın bi kenarında da hayatım boyunca rahat rahat gezebileceğim 3-4 ayı hiç bulamayacağım var. en azından 2-3 gidişte 3-4 ülke gezebilirim diye düşündüm. mesela bu gidişte brezilya, uruguay, arjantin, paraguay. ama para yeter mi bilmiyorum. ayrıca bunlar vizesiz.)
-japonya & güney kore (burası ilk tercihlerimden aslında ama vizesiz de olsa hayvan gibi pahalı. bütçe yetmez. ama yetse negzel olurdu.ç)
-küba & jamaika (2 hafta kübada -ki en çok görmek istediğim ülkelerden- ve birkaç gün jamaika)
-hindistan (ne kadar zamanda ne kadar para gider hiçbir fikrim yok, ama enteresan olabilir.)
-rusya (ne kadar zamanda ne kadar para gider hiçbir fikrim yok. ayrıca vizesiz)
-afrika kıtasu (hiçbir bilgim yok ama nedense istemiyorum burayı)

ne önerirsiniz? benim yazmadığım ama sizin tavsiye edeceğiniz bu bütçeye göre ülke veya rota varsa süper olur. ne kadar çok fikir o kadar güzel..

not: "kır dizini evinde otur" temalı cevaplar tebessümle karşılanmakla beraber, tik atılmayacaktır. kırmayın la şevkimi..

not2: nasıl bir gezi istediğimi yazmamışım evet; min paraya max yer ve keyif gibi bir mottom var. gittiğim yerlerden hediyelik eşya almam. sadece anı olsun diye çok ufak bir şey alırım ki üzerinde büyük harflerle bulunduğum şehrin adı olmaz onların da. amacım görebildiğim kadar çok yer görüp tanışabildiğim kadar çok insanla tanışıp imkanlarım dahilinde en keyifli tatili geçirmek. önceden yaptığım planları bir bir bozup o an kafama esen şeyi yapmayı seviyorum seyahat ederken.

 
nasıl kıskandım aynı yaş ve cinsteyiz ama ben şöyle tek başıma çıkıp yurtiçinde bile bişeyler yapamıyorum.herşey istediğin gibi olur umarım.


  • hıkmıkzık  (07.01.12 15:01:39) 
rotadan ziyade www.couchsurfing.com u tavsiye ederim.


  • kisa  (07.01.12 15:01:54) 
kir dizini otur ?


  • sourz  (07.01.12 15:06:30) 
-avrupayı hemen gömme derim, balkanlarda güzel yerler mevcut. bunun için (bkz: eurolines)

-bi arkadaşım cebine 500 dolar koyarsan rusyada iki hafta takılabilirsin demişti. ne derece realist bilemiyorum, araştırmak lazım.

-couchsurfing e pek güvenme derim. gerçi dişi kişisen ve yüzüne bakılası bi halin varsa şansın %100 artıyor. yok öyle dünya hümanizmi falan. erkek abazan kafası tüm dünyada geçerli. nefret ediyorum hemcinslerimden bu yüzden. selamlar.

-naçizane önerim türki cumhuriyetler.. azerbaycan, kazakistan, türkmenistan... buralar görülesi yerlere sahipler bence.

genel olarak wikitravel.com çok iş görür, kurcala derim.

onun dışında bol şans. şevkine tesir edilmesine müsade etme :)
  • tahret muslugu  (07.01.12 15:18:45) 
Eğer uçak parasını vermeyeceksen ve 1 ay falan kalmayı düşünmüyorsan japonyaya 3000lik bütçe yeter,tabi ne alacağına da bağlı ama ben uçak hariç japonyada 2 hafta kaldım yaklaşık 600-700 dolar falan harcamıştım.

2.olarak da Küba diyorum.
  • archery  (07.01.12 15:20:15) 
kosta rika geldi benim aklıma ilk - böyle bir zamanım veya fırsatım olsa ilk oraya giderdim. annemler 20 yıl önce gitmişlerdi. hala orada yaşama hayalleri mevcut.

bir de ne çeşit bir gezi olsun istiyorsun - macera, dağ sporları, bisiklet filan mı olsun, kültür vs mi olsun? bunları düşünerek listeni kısaltabilirsiniz.

başka bir tavsiyem de, bazı seyahat acentalarının "dream vacation" paketlerine bak, ama fikir edinmek için. mesela vip turizm'in acaip paketleri var böyle, 10 günde endonezya ve zart zurt diye. bunlara bakarak rota çizersen vakit kaybetmeden seyahat de edebilirsin, bir kaç ülke arasında. şurada bir kaç tane benim gitmek isteyeceğim var mesela:

www.vip.com.tr

galapagos'a gidilir ya ne güzel de olur!
  • zkurmus  (07.01.12 15:20:30) 
güney amerika da cok iyi fikir olmakla beraber, ben olsam bu fırsatta asla ve asla tayland'ı phi phi adalarını es geçmezdim. hatta önce the beach filmine bi göz atardım.


  • lazuri  (07.01.12 15:46:35) 
avustralya-yeni zellanda neden olmasin..


  • jamswety  (07.01.12 15:47:26) 
konfor arayip aramadigini yazmamissin ama aramadigini var sayarak hindistan diyorum. ayni kafayla kuba da fena degil ancak ucak parasi biraz fazla olabilir arastirmak lazim.

her iki ulke de ucuz ve yazdigin miktarla bir sure kalirsin oralarda.
  • perkele  (07.01.12 16:06:33) 
hindistan'da bulunduğum için söylüyorum tek başına gezmesi ve takılma eğlenme durumu biraz zor olabilir o yüzden istediklerine pek uyacağını düşünmüyorum.

tayland - malezya civarı mantıklı olabilir eğlence bakımından zengindir.

benim kişisel hayalım karayipler civarını görmek. cennet lan resmen orası (yani duyduğum kadarıyla)

güney amerika ile ilgili fikrine de katılıyorum sanki orada fazla zaman geçirmek gerekiyormuş gibi.
  • turangue  (07.01.12 17:48:14) 
Meksika'da rahat edersin o parayla, güzel de yer içersin hem de (Lüks bi yerde kalmadığını varsayıyorum).


  • Dağlarca  (07.01.12 23:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.