[]

TOEFL ve TWE

TWE, TOEFL'ın son aşamasındaki yazılı test midir?

TOEFL'a girmedim, şartların hiç uygun olmadığı bir günde PowerPrep'te 207-268 arası bir puan aldım. Ancak Boğaziçi Üniversitesi diyor ki, "(Bilgisayarlı) TOEFL 213 + TWE 4.5 lazım ki girebilesin."

TWE nedir ki şu durumda? Desem ki TWE işin yazılı kısmı, yazılı sınav puanımı hariç tutsam 207 ediyor. Ama maksimum puan yapsam arada 61 puan fark ediyor. 61 nereee, 4.5 nere? Üstelik TWE'nin 6 üzerinden değerlendirildiğini de biliyorum.

Nedir bu puan durumu?

 
twe writing kısmı gerçekten. bilgisayar değil insan değerlendirmesi olduğu için puanın aralık olarak veriliyor, twe belli olunca da kesin puanın geliyor. ayrıca 6 üzerinden twe notun da var. boğaziçi'nin istediği 213'ün içine twe puanı dahil. ama ilk bölümleri iyi yapıp twe'den de mesela 3.5 alıp yine 213'ü geçebilirsin, bu yüzden ayıca twe de isteniyor.


  • hapax  (28.07.08 17:24:17) 
@hapax: yani ben writing'ten tam puan alsam, puanım 268 TOEFL + 6 TWE mi olacak? çünkü boun sitesinde özel olarak belirtilmiş, "213 TOEFL + 4.5 TWE" diye.


  • actionary  (28.07.08 17:39:28) 
evet aynen öyle olacak :)


  • hapax  (28.07.08 17:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.