[]

İşlemci Sıcaklığı

Merhaba duyuru ahalisi.

Yeni bir Dell laptop aldım. Oyun oynarken laptopun alt tarafı ısındı da ısındı. Halbuki bu laptop'un konfigürasyonunu çok zorlamayacak bir oyundu. İşlemci: Intel Core i5-2430M CPU 2.40 Ghz

Yarım saat-45 dakikalık bir oyundan sonra işlemci sıcaklıkları biri 64, diğeri 67 C gösterdi. Normal midir, anormal midir? Birkaç gün sonra daha hayvani oyunlar açıp 2-3 saat takılacağım. Patlar mı la bu :)

Şaka bi yana eğer değerler anormalse iade ederim valla. Oyun oynamak için aldık ya bunu :S

 
intel'in sitesinde 100 C dereceye kadar calisabilecegini yazmislar.. ayrica surekli "80 C derece civarinda calisiyor normal mi?" soranlar var internette.. zarar verecegini sanmiyorum..

edit: ark.intel.com
  • buzzlightyear  (07.01.12 02:01:06 ~ 02:01:58) 
ayni olay benim laptopta da var. sadece dizimi cok isitiyordu ben de masaüstü gibi kullanmaya basladim. hic kapanmadir yavaslamadir bir sorundur olmadi ama isiniyor iste normal sanirim.


  • apathetic  (07.01.12 02:21:50) 
67 bi laptop için sıcaklık bile değil.

Oyun zorlayıp zorlamaması önemli değil, çekirdekler açılıp hızlanırlarsa turbo vs de devreye girerse ısınır yani ki dediğim gibi 70 derece sıcaklık değil.
  • saiko  (07.01.12 08:47:23) 
laptop soğutucu al. ben lg aldım çözdü sorunları.


  • slevinkelevra  (07.01.12 10:31:17) 
Patlamaz, isteseniz de patlatamazsiniz. En fazla islemci kendini ve bilgisayari korumak icin sistemi kapatir.

Ama genel olarak oyun amacli kullanacaksaniz makinedeki fanlarin eskiyip cok ses yapmamasi adina laptop cooler denen fanli tepsilerden almaniz iyi olabilir.
  • crown  (07.01.12 10:35:12) 
değiştirebiliyorsan hemen değiştir, dell'lerde bu problem var malesef, ben de muzdaribim.


  • restlesss  (07.01.12 13:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.