[]

fotoğrafçılık ödevi

selamlar. fotoğrafçılık ödevim ile ilgili bir konu belirlemem lazım. sizlerin bu konuda değişik fikirlerinize ihtiyacım var. istanbul'da yaşıyorum ve belirlediğim bu konudan 150 adet fotoğraf çekip teslim etmem gerekiyor. istanbul'da, bu şehir ve şehirdeki tarihi alanlar dışında fotoğrafın ana temasını oluşturabilecek başka unsurlar nelerdir? öte yandan belirlediğiniz konuları nasıl bir perspektifle çekmeliyim? sevgiler.




 
mesela kuşlar olabilir, her açıdan konmuş kuşlar, yalnız kuşlar, kuş yuvaları, leylek, serçe, güvercin vs. üşüyen kuşlar, uçan kuşlar vs. yemek yiyenler, hatta kafesteki kuşlar, petshoplardakiler fln.

bir diğeri de rüzgar olabilir. rüzgarı resmetmek zordur ama keyifli. rüzgarın havalandırdığı her şeyi çekebilirsin. uçuşan saçlar, etekler, bayraklar, salondan çıkmış perdeler, sokakta uçan bir gazete, savrulan bir çöp vs. kısaca rüzgarın etki ettiği her şey olabilir.
  • ucankedii  (06.01.12 19:32:38) 
fotoğrafçılıkla hiç alakam yok ama insanlar, hayvanlar vs. klişelerinden kaçınırdım ben olsam. rögar kapaklarını çekerdim mesela. değişik semtlerde. kapakların üstünde durmak pek akıllıca olmayabilir ama mesela rögar kapağının gerisinde durup kapakları ve sokağın bir rögar kapağını merkez alınca nasıl göründüğünü falan çekerdim.

ya da bir merdivenim olsa ve kimsenin "hop kardeşim ne yapıyorsun" demeyeceğini bilsem bilboardın önlerine dayarım merdiveni, oradan bakınca neler görünüyor onları çekerdim.

terk edilmiş binalar var mesela muhtelif yerlerde, onlar çekilebilir.

değişik semtlerde otobüs durakları olabilir. dolu ya da boş.

bir sahil boyunca dolaşıp denize yakşabildiğim kadar yaklaşıp oradan karanın nasıl göründüğünü çekebilirdim (tekne kiralansa çok hoş olur tabii bu durumda)

bir de çok yokuş var bu şehirde. 150 tane yokuş çekilebilir pekala.
  • defnee  (06.01.12 20:06:29) 
bilgi vcd deyken kafamda istanbulun çöplüklerini çekmek vardı.çöplükleri çek (çöp konteynerlerini değil )


  • morisnayman  (06.01.12 20:22:11 ~ 20:22:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.