[]

eşya hukuku saldırının önlenmesi

merhaba millet
arkadaşlar bir sorunu çözemedi. ya da ne yapacağımızı bilmiyoruz.
diyelim ki ikinci el cep telefonu satın aldık, ve bunu bir cep telefonu bayisinden. arada satış sözleşmesi de var. ama telefonun çalıntı olduğunu dair bir mesaj gelmiş ve telefonu kullanmaya kapatılmış. şimdi burada zilyetliğimizde olan bir malı kullanmamızı engelleyen bir durum var. mal telefoncudan alınmış yada diğer bir ifadeyle benzer ürünlerin satıldığı bir iş yerinden. normal şatlarda sahibinin bizi dava edip bizim de defi olarak malı telefoncudan aldık benim ödediğim bedeli bana ödemeden bu telefonu sana vermem deme hakkım var. ama telekominikasyon iletişim başkanlığı telefonu kapatarak zilyetliğe saldırıda bulunuyor. bu zilyetliğe saldırıda bulunan her kimse bu saldırıyı durdurmanın bir yolu var mı? ya da en azından şu lazım: telefonun bu şekilde kapatılması iyi niyetle telefonu satın alan biri için haksızlık değil mi?


 
haksızlık ama sonuçta satın aldığın malın çalıntı çıkması seninde sorumsuzluğun. yani dikkat etmemişsin, çalıntı mal almışsın. yok ben çok dikkat ettim suçum yok dolandırıldım diyorsan bunun için sende telefoncuyu dava edersin ancak. sana çalıntı mal satmaktan. hakkını ararsın ama telefonu da alırlar elinden.


  • ucankedii  (06.01.12 14:25:59 ~ 14:31:46) 
Eşya hukuku anlamında zilyetliğinize yapılan bir müdahale olmadığından bahsettiğiniz haklardan yararlanamayacağınız kanısındayım. Burada elektronik haberleşme mevzuatına dayanan bir idari işlem var. Bu işlemin unsurlarında sakatlık olmadığı sürece bu işlemin de iptalini sağlayamazsınız. Tam yargı davasının da aynı nedenle sonuç vereceğini sanmıyorum.

Öte yandan ürünü aldığınız firmaya karşı tüketicinin korunması mevzuatından yararlanabilirsiniz. Ayıplı ürün almış oluyorsunuz.
  • nf3  (06.01.12 15:18:14) 
eşya hukuku anlamında zilyetliğinde olan malı kullanmanın sınırlandırılması zilyetliğe yapılmış bir saldırı değil mi? Telefon elide ama kullanamıyorsun. Sonuçta telefonu telefon satan yerden alıyorsun. Telefoncuya çalıntı mı bu diye mi soracaksın. Eğer yolda ki satıcıdan alsan durum neyse. Telefonu telefon olarak kullanamadıktan sonra bir saldırı yok mu burada. Dava ya da telefon alma yok. Farazi problem çözüyoruz sınavdan önce.


  • hoot  (06.01.12 18:34:23) 
Benim kanaatim fiili hakimiyetin sınırlandırılması yok bahsettiğiniz olayda. Hukukî ayıp var. Ayni hakka değil şahsi hakka dayalı taleplerle hak aranabilir.


  • nf3  (07.01.12 13:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.