[]

İş Değiştirme Hakkında Yorum İsteği

Merhaba yenilmez Galya'nın başarılı iş adamları/kadınları..

Hemen konuya girmek gerekirse, mevcut çalıştığım iş yerimden ayrılma durumum var. Yeni gideceğim yer minimum olarak (şu anki maaşım x 1.5) gibi bir ücret verecek. 1 alıyorsam 1.5 durumu.. Şişli'de oturuyorum, şu anki iş yerim Şişhane'de.. Sabahları bir otobüs iş görüyor..
Diğer iş yeri ise Kadıköy'de..
Sorun sadece burada.. İş yeriyle, yapılacak işle insanlarla sorunum yok..
Ama kime sorsam "metrobüse bineceğime iş değiştirmem daha iyi" demeye bile getiriyorlar..
Bir kere görüşmeye gittim metrobüsle, o kadar balık istifi değildi ama yinede ayakta sıkışıktı, trafik o kadar yoğun değildi.. 25 dakika sürdü yol.. Köprü, yollar vs. tıkalı olursa ne olur bilemiyorum tabii..
Siz olsanız nasıl bakardınız duruma? Bu arada yeni yerde mesai sabah 9'da başlıyor, şu anki yerimde 10..

Ek: 1.5 yıl sonra düğünüm var.. Para toplamamda gerekiyor. Elde avuçta yok.. Ne gelirse kardır durumundayım.. Yİnede danışmak istedim farklı kişilere..

 
2 işin bütün avantajlarını-dezavantajlarını söyle ona göre tartalım bir terazide.


  • baldur  (06.01.12 13:40:07) 
paraya ihtiyacın varsa ki dediğine göre var, bence diğer işe geç. ya da düğün filan yapma, şu anki işinde kal, efendi gibi geçin git. ben olsam ikinci dediğimi yapardım.


  • niluk  (06.01.12 13:44:01) 
sadece yolsa sorunun hiç düşünme. insan herşeye alışıyor, hele istanbullu:)


  • lazuri  (06.01.12 13:44:36) 
metrobüsü 1 sene kadar en yoğun saatlerinde kullandım okula giderken, öncesinde tren sonrasında da otobüse binmem gerektiği için gerçekten yoruldum ben ama metrobüsün şöyle bir güzelliği var ki çok büyük bir aksilik olmadığı sürece nereden nereye ne kadar zamanda gideceğinizi biliyorsunuz, köprü trafiğinde sınava yetişmeye çalıştığım günler çok daha büyük stres yaşıyordum,
siz de 9a yetişebilmek için kalabalık olduğu bir saatte bineceksiniz ama metrobüsün insanı yoran tarafı ayakta beklemek filan değil kavgasız gürültüsüz saçma sapan insanlarla muhattap olmadan geçireceğiniz zamanın olmaması, o da büyük sıkıntı değil bence, takarsınız kulaklığınızı duymazsınız, azıcık da arkaya doğru sıkışırsınız filan... :)

  • bcdhms  (06.01.12 13:44:49 ~ 13:45:45) 
@marcus: Benimde gidiş ve dönüşüm, otobüs-metrobüs ikilisiyle olacak.. GÜnde 4 kez binmem gerekiyor yani..

@baldur: aslında birbirine çok benzeyen ortamlar ve durumlar.. şu anki yerimde pek ileri gitme şansım kalmadı. yükselme durumum ve zam imkanım pek yok. yeni olabilecek yerde ise dediğim gibi zamlı maaşla başlayıp, kendimi gösterebileceğime inandığım bir pozisyon..

@niluk: düğün yapmama durumum yok. o mutlaka olacak.

@lazuri: bende aynı fikirdeyim aslında :) 8'e çeyrek kala kalksam hiç dert kalmaz gibime geliyor.. Alışmak sorun olmayacaktır..

@bcdhms : saçma sapan insanlar kısmını anlayamadım açıkçası :)
  • quaker  (06.01.12 13:53:14) 
yer kapmak için hayatının savaşını veren insanları filan kastettim.


  • bcdhms  (06.01.12 13:57:36) 
diğer şartlar eşitse gidilir. evlilik öncesi çok para gerekiyor çooooook..!


  • nuisance  (06.01.12 14:05:11) 
@bcdhms : tamamdır :) onlara karşıda dediğin gibi taktikler bulunur sanırım..
@MuadDib : evet bende aynı görüşteyim.. Sonuçta burası çalışma bölgesi karşısı yerleşim gibi.. Tam tersi istikamete gidiyor olucam her vakitte..(bu arada konudan çok alakasız, quake2 oynamışlığın var mı acaba? bu nicki çok iyi hatırlıyorum nedense 90ların sonundan)
@nuisance : şimdilik şartlar iyi bile duruyor.. son görüşmede çıkacak ortaya..
  • quaker  (06.01.12 14:19:02) 
şu anki işyerinle konusup maaşının arttırılmasını isteyemez misin? hani yılbaşı da geçti falan filan. o yol insanın hayatından alıp götürüyor, anlamsız bir şekilde yorup aptal ediyor. yerinde olsam hiç değiştirmezdim. ha zaten yerinde olsam evlenmezdim o da ayrı asuheu


  • polyester kelebek  (06.01.12 16:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.