[]

asiye nasıl iş bulur?

iyi bi okuldan, mühendis olarak mezun olur. son 3-4 aydır, kariyer.net ve bilumum sitelerden başvuru yapar. tanıdıklara haber salar, içerden cv verdirir, görüşmelere de gider ama hala işsiz kalır:/. duyuruda iş için ilanları görüyorum işe yarıyor mu, denenebilir mi?




 
Felaket tellalı olmak istemiyorum ama 2009 mezunu biri olarak, 2009'dan beri iş bulma konusunda çevremdeki insanların deneyimlerini gözlemleme şansım oldu. Bir kısmı hala işsizler (2,5 yıldan söz ediyoruz), arada en azından askerliği aradan çıkartayım deyip gidip gelenler oldu ve bunların arasında da işsizler var, bazıları çok iyi bir üniversiteden mezun olmuş olmalarına rağmen işsiz kalmamak için niteliklerine göre düşük maaşlarla çalışmak zorundalar. (Ama tabii işsizlik diye bir şey yok aslında, "iş beğenmemek" diye bir şımarıklık vardı bu ülkede, değil mi?!)

Velhasıl, eğer bir yerlerde bir dayısı yoksa; iyi bir yerden de mezun olsa, kendisini geliştirmiş biri de olsa Asiye iş bulamayabilir. Şans faktörü de önemli tabii. Şansı yaver gitmezse işsizliği tahmin ettiğinden de uzun sürebilir Asiye'nin.

Duyurudaki ilanlara gelince, onda da kişisel gözlemimi aktarayım size. Bir arkadaşımıza iş arıyoruz, şansımızı deneyelim diye ben dün ilan verdim. Kısa bir süre de olsa yukarıda yer almasını rica ettim. Neye göre bu ilanların yukarıda tutulmasına karar veriliyor bilmiyorum ama bizim duyurumuz ne üstte kaldı; ne bir mesaj, ne de bir mail aldık. Siz yine de şansınızı deneyin tabii.
  • a day at the races  (05.01.12 12:25:56 ~ 12:28:41) 
bende kasım ayında işsiz kaldım hatta duyuruya bile derdimi anlattım. kariyer nette ocak ayına kadar 1 kişi dönmedi 32 tane başvurdan hemde sinirlendim sildim sonra www.elemanonline.com bu siteye üye oldum 2 ocak günü 10 tane başvuru yaptım 3 ocaktan beri her gün 2 yere görüşmeye gidiyorum ben beğenmiyorum. yarın bile 2 yere görüşmeye gideceğim bence bu sitede sansını dene kariyer.net bir işe yaramıyor yalan dolan.

meslek: bilgi işlem
  • genıus  (05.01.12 13:00:50 ~ 13:09:28) 
@genius, kariyer.net'in hikaye oldugunu biliyoruz da diğer sitelerde de pek iyi ilanlar olmuyor nedense. inceleyecegim ama sagol. senin meslek ne?


  • lazuri  (05.01.12 13:04:58 ~ 13:06:08) 
kariyer.net'ten iki kere iş buldum, şuan 2. sinde çalışıyorum hatta.

bence kariyer.neti boşvermeyin.
  • nuisance  (05.01.12 13:06:36) 
gorusme tekniklerine calis, vardir internette bir suru. gorusmelere cagiriliyorsan isin yarisini halletmissin demektir. rahat ve makul ol, yuksekten ucma, pozisyona verilecek maasi tahmin etmeye calis, olur ... ama yine de 2-3 ay bekleme suresi ve ise girdikten sonra 1-2 surunme seni bekliyor olabilir.

bir de aman tecrube olsun diye cok icine sinmeyen yerlerin teklifini kabul etme, sonra sikinti olur, hele ki bilgi islem (az icine sinmeyenleri degerlendirebilirsin)
  • sakallibebek  (05.01.12 13:33:04) 
yenibiris.com'daki seri ilanlara da bakabilirsiniz...

diğer ilanlarda süreç çok yavaş ilerliyor ama seri ilanlar da adam zaten direkt telefonunu mailini vermiş, en azından kısa sürede olumlu ya da olumsuz yanıt alırsınız..

haa seri ilanlarda da o kadar kurumsal firma bulma şansı biraz düşük.
  • brkylmz  (05.01.12 13:33:05) 
@sakallibebek, bilgi işlem derken IT'yi mi kastediyorsun. neden öyle dedin:S


  • lazuri  (05.01.12 13:50:20) 
''gorusmelere cagiriliyorsan isin yarisini halletmissin demektir.''
öncelikle böyle bir şey yok. hele ki mühendissen.

ne mühendisisin ve hangi okuldan mezunsun ve hangi şehirdesin?

şunu da unutmayalım 3-4 ay türkiye şartlarında uzun bir süre değil, enseyi karartmayınız. üstelik piyasa en ölü zamanında çalışan sirkülasyonu açısından. mart'dan sonra cıvıldamaya başlar. ağustos-eylül gibi tavan yapar. bu sürece iyi hazırlan, başvurulara devam et. yılma.
  • curiosita  (05.01.12 19:40:27) 
@curiosita haklısın sanırım, görüşmeyle bişeyler olsaydı 3-4 işe girmiştim herhalde. ters bi zamanda mezun olduk, biraz da uzattık iş aramaya başlamayı kacırdık demek o cıvıltılı dönemleri. depresyona giricem sanırım, her dakika iş düşünür oldum:/


  • lazuri  (05.01.12 19:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.