[]

Ne yapmalı bilemedim

Karşı dairemizde oturan yaşlı ve yalnız yaşayan İstanbul beyefendisi amca yılbaşından önce vefat etti. Çok severdim kendisini ama hiçbir yakınını tanımıyorum. Derken...
Bir haftadır kapısında bir zarf duruyordu. Gelen giden alan yok zarfı. Dayanamadım aldım açtım ve taa İzmir'den eski bir dostunun ona yazdığı mektup çıktı içinden. Hal hatır sorup "nerelerdesin?" diyen mektup içimi acıttı. Çünkü yeni yılı kutlanan, neredesin diye sorulan "kadim" dost ne artık burada, ne de yeni yılı gördü.

Bu mektubu gönderen yaşlı amcaya kibar bir cevap yaz dedi kimi arkadaşlarım, vefat ettiğini bilmek hakkı dediler.
Bense bu üzücü haberi bilmeden, en azından dostundan haber alamadığını zannederek yaşamasının daha iyi olacağını düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım? - Hiçbir şey yapmamak da bir seçenek ama mektubu paragöz mirasyedilerin cevaplamayacağına eminim.

ek: 2012'de dostuna mektup yazan bir insanın 1940 veya öncesi doğmuş biri olması da ayrı bir hüzün.

 
tabi ki güzel bir dille, vefat haberini ver.


  • ruhibirbanyo  (04.01.12 23:31:33) 
bence vefat ettiğini bilmeli.


  • semson  (04.01.12 23:32:16) 
kesinlikle vefat haberini vermelisiniz.


  • fayfim  (04.01.12 23:34:01) 
bir haberi vermelisin cevabı da benden.


  • in vino veritas  (04.01.12 23:39:05) 
haber alamamak kendisini daha da üzecektir. neden mektubu açtığınızı da açıklayan bir şekilde üzücü haberi verin. doğrusu bu bence.


  • terp  (04.01.12 23:40:23) 
ne güzel lan mektup yazıyormuş adamlar birbirine, imrendim valla :)


  • yons  (04.01.12 23:41:24) 
"niçin bana cevap vermedi, yoksa unuttu mu beni?" şeklinde hayıflanmasındansa kişinin bu vahim haberi bilmesi daha iyi olacaktır kanımca.

zira cevap almazsa belki o da gerçek haber benzeri şeyleri düşünebilir... yahut çıkıp gelir belki.

gerçek haber verilesi.
  • gominist redar  (04.01.12 23:45:14) 
kesinlikle verilmeli o cevap. üzücü de olsa diğer tarafı merakta koymaktan iyidir. merak insanı yer bitirir.


  • devilred  (04.01.12 23:50:44) 
vefat ettiğini bildiripi o adamı da derin hüzünlere gark edebilirsin yanlız. zaten yaşlı başlı


  • raskolnikov2  (05.01.12 01:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.