ya romalı falan değilsiniz. nası romalı yani, bütün roma nüfusu zamanında "hadi beyler" deyip romanya'ya göç etmiş diye mi düşünüyosunuz?
bu yargıya nereden ulaştınız bilmiyorum ama romanyalıların konuştuğu dil latince kökenli, ülkenin adı da romanya. niye derseniz, zamanında roma askerleri buraları işgal edince bölge halkıyla kaynaşmışlar, tüccarı yatırımcısı gelip burada iş güç kurmuş, halka da kendi dillerini öğretmişler. romanya izole bi yer olduğundan halk dilini uzunca bir süre korumuş, eflak boğdan bilmem ne birleşip romanya'yı oluştururken de ülkenin bu tarihine atıfta bulunup adını romanya koyalım denmiş. genel olarak durum bu ama romalıların genleri herhalde yüzde 1 - 10 arasındadır, daha fazlası zor gibi yani. tamamen götümden sallıyorum bu son cümleyi.
edit: he ayrıca etnik romanyalı veya devşirme değilseniz yani zamanında oraya göçen türkmenlerden falansanız romanya halkının genetik özelliklerini taşıma ihtimaliniz sıfır.
0