[]

cardio, jogging falan filan.

şu işlerle ciddi ciddi ilgilenen arkadaşlara birkaç sorum olacak;

şimdi gençlik, hafta ortalama 30 km (yaz mevsiminde 40-45 km) koşuyorum. amacım ise: yok öle bişey.
yani bilinçsizce, amaçsız bir şekilde koşuyorum. geçen sene başladım bu olaya. attım kendimi sokaklara. durum budur.

şimdi her gün farklı bir şeyler öğrenip, uyguluyorum. misal, kendimi dışarı atıp 15 km koşup, gelip kaynar suya atıyordum kendimi. bu 7 ölümcül günahtan biriymiş ki ben bunu çok sonradan öğrendim.

şimdi biri çıkmış diyor ki, koşuya çıkmadan önce ısınma hareketleriyle boşuna efor harcama, at kendini dışarı. bu doğru mudur?

60 dakikada 10 km koşuyorum. bu tempo, bir senedir sürekli koşan biri için normal midir?

koşudan sonra mekik, şınav, ters mekik gibi hareketleri "kısa süre" yapmak iyi midir yoksa bunu koşuya çıkmadan önce mi yapmalıyım?

tok karnına spor yapılmaz bu tamam. peki sabah kalkınca, aç karnına 10-15 km kadar koşmak uygun mudur?

en son da şu bir sene sonunda bir baktım ki bütün fazla yağları atmışım. atmışım da karın kaslarının en altında tam bir parmak kadar bir yağ birikintisi var, erimiyor. bu böyle kalır mı? fitness, body bulding falan uğraşmak istemiyorum. sadece cardio ile bu ufak birikinti de gitmez mi?

şimdiden teşekkür ettim road runnerlar.

 
çok bildiğimden değil ama en iyi ısınma hareketi jogging derler zira bütün vücut aynı anda hareket ediyor.
Yine ısınmadan mekik vb. hareketler yapmak sakıncalı olduğundan koşudan sonra bunları yapmanız daha sağlıklı olur.

  • skywalkeremre  (03.01.12 21:19:19) 
sabah kalkip da ac karnina 15 km kos, sonunda bayilmazsan (enerji içeceği bile kullansan scivation x-tend v.s) madalyan ben de hazir, gelip alabilirsin.

bir amacın olmadan kosmak bence anlamsız. dayanıklılık, kilo verme v.s gibi seylerden birini amac olarak edin ve ona gore antrenmanını yap. her amacın antrenman tarzı farklıdır.
  • no christ requiress  (03.01.12 21:31:15) 
spor akademisinde okuyorum: 1. sınıf öğrencisiyim, fazla bir bilgim yok henüz lakin;

aç karnına koşma, çok zorlarsan çok kötü olursun. ben bi kere koştum aç karnına öyle, kusacak gibi oldum kusamadım v.s sonra hocaya sordum varmış öyle bi şey.

ikincisi: önce jog atıyorsun 2 km kadar falan, sonra açma germe hareketlerini yapıyorsun ne olur ne olmaz diye. ondan sonra ne yapacaksan yapıyorsun.

önce koşu, sonra kasları önce aç sonra ger. açma germe hareketlerini düzgün yapman lazım, kaslar açılmadan gerersen de sakatlanırsın.
  • xenophobe  (03.01.12 21:32:21) 
@no christ requiress
koşu kayıtlarımı nike + çipiyle tutuyorum daha 3 gün önce,sabah kalkar kalkmaz 17,54 KM koştum. aç karnına ve 1 saat 40 dakikada. resmi kayıtlar var burada gönder madalyamı:)


@xenophobe
açma germeden kasıt, sadece ısınırken, ortaokul-lise beden derslerinde yaptığım hareketleri yapıyorum. ısındığımı, açıldığımı hissedince başlıyorum koşuya.

aç karnına koşma diyorsunuz da tok da koşamıyorum ki. koşudan önce eğer bir şey yersem, koşarken boğazıma o geliyor sanki. kusacak gibi oluyorum.
  • han20  (03.01.12 21:39:11) 
zaten hemen önce yenmez, 45 dakika 1 saat önce yemiş olsan o şişkinlik de olmaz boğazına da gelmez.

işte demek istediğim onlardan hangilerinin açma hangilerinin germe hareketi olduğunu bilmen lazım, belirli bir sıraya göre yapman lazım onları. kaslar açmadan gerilmez.
  • xenophobe  (03.01.12 21:47:21) 
@ xenophobe
google'a sorarım lşimdi açma germe hakreketlerini

  • han20  (03.01.12 21:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.