[]

beslenme vücut geliştirmenin yüzde 70'i ise?

yeni başlayan biri ne yapmalı neleri yiyip içmeli? neleri yememeli? haplar falan var onlardan kullanmalı mı? evet ise hangisi?




 
bodyforumtr den okuyun bol bol. daha spesifik sorularla gelin, daha çok fayda alırsınız. diğer türlü "herkes aklına gelen bir film adı yazsın" gibi oluyor, sorular da cevaplar da anlamsızlaşıyor.


  • 29ekim2011  (03.01.12 14:18:12) 
(bkz: #26140637)


  • diskbudur  (03.01.12 14:22:13) 
  • serabetan  (03.01.12 14:25:33) 
şimdi haplar, tozlar falan var onlardan kullanılmalı mı? sorusuna kullanılmamalı diyorum ben.

arkadaşın dediği gibi daha spesifik sorulara daha doyurucu cevaplar alabilirsin. yüzeysel bir soru olunca cevaplama kabalığını göstermek istiyorum zira bu konuda deneyimli ya da uzman değilim.

ama beslenme-sağlık ilişkisi üzerine makaleleri takip ediyorum. bu konuda bildiğimi söyleyeyim.

protein tozlarının vücut gelişimine katkısı yadsınamaz. fakat vücut geliştiricem diye sağlıktan olmamak lazım.

prof. dr. ahmet aydın (cerrahpaşa da beslenme anabilimdalı başkanı) bu tozların kullanılmaması gerektiğini söylüyor.

dediğine göre bunlar ölü protein. ayrıca bu tozların işlenmesi aşamasında bunların içeriğine yüksek miktarda ağır metal karışıyor.

protein tozu da whey, kefir ve yoğurdun bıraktığı su da. üstelik kefir ve yoğurdun suyu ağır metal içermediği gibi canlı.

ben bu sporla uğraşsam ahmet aydın ın tavsiyesine uyardım. yani ne hap, ne de protein tozu kullanmazdım.

"neleri yiyip içmeli? neleri yememeli?"

soruna da kendimce bu şekilde cevap vermek isterim.
  • ya ben lan neyse  (03.01.12 14:39:11 ~ 14:40:10) 
@ ya ben neyse

nin dediklerine söyle ek yapiyorum.

protein tozu zararli ya da degil tarzi tartismalar var,genelde sonuca ulasmiyor.

ama söyle birsey söyliyim,peynir aliyosun ya marketten,kimyasallarla dolu ici,bazisinin icinde bir damla süt yok.

baklagil,tahil,meyve etc aliyosun ya,onlarin hepsi hormonlarla desteklenmis ve kimyasallarla sisirilmis.

cola,meyve sulari bunlara girmiyorum bile.
  • serabetan  (03.01.12 14:45:43) 
@serabetan: evet hocam işlenmiş gıdaların alayı bu riskleri taşıyor. o yüzden peynir altı suyunu da evde yapmak mümkün. bunlar güvenilir bir sokak sütçüsünden yahut mandıradan açık süt alınıp evde yapılabilir. (kefir-yoğurt-peynir v.s şeklinde)


  • ya ben lan neyse  (03.01.12 14:51:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.