[]

eli yüzü düzgün haber sitesi?

interneti ilk kullanmaya başladığım dönemden 2008 civarına kadar hürriyet'e başvururdum haber kaynağı olarak fakat her tıklamada bir adedini görebildiğimiz yarı çıplak kadınlarla ve ilginç görünümlü ama içi boş başlıklarla okuyucuyu kandırma çabalarına dayanamayıp sildim, girmiyorum uzun zamandır. arada bakıyorum hala aynı. milliyet, vatan vs de aynı yolun yolcusu ve bunların herkese hitap etmeye çalışan devletçi, milliyetçi söylemleri beni zaten çileden çıkarıyor.

haberlerde tarafsız, yorumlarda da mantık çerçevesinde eleştirel bir kaynak aradığım için haber7, zaman vs. sitelere hiç girmiyorum. ulusalcı basına da girmiyorum aynı şekilde.

zamanında taraf'a göz gezdirmekten hoşlanırdım fakat paralı olalı beri pek giresim gelmiyor.

çoğu zaman fikirlerim benzeşse de bianet, birgün ve benzerlerinin "devrimci" dili beni çok yoruyor. 50 yıldır dönüp duran belli kelimelerden oluşan klişelere saplanıp kaldıklarını düşünüyorum. bu sadece benim düşüncem tabii.

ntvmsnbc hürriyet'ten bıktıktan sonra takip etmeye başladığım pek az siteden biriydi fakat artık dizi reklamı yapmaktan başka bir işe yaramayıp eski "düzgün" havasından ve tarafsız görüntüsünden uzaklaşarak iyice doğan medyasının renkli ve boş üyelerine benzediğinden anasayfadan verdikleri kanuni bilmem ne dizisi reklamını da gördükten sonra bugün bu siteyi de sildim sık kullanılanlardan.

en sona kaldı radikal. radikal'e de bayılmıyorum açıkçası ama şu ortamda ehven-i şer olduğunu düşünüyorum. zar zor güncellense, ağır aksak gitse de, haberleri lise terk elemanlara yazdırsa, ajanslardan aldığı çevirileri incelemeden siteye koysa da, hakkında aylardır iflas edecek, satılacak söylentileri çıksa da, önceki ve yeni versiyon dahil olmak üzere pek çok iyi yazarını kaybetse de yıldırım türker'li, pınar öğünç'lü, ahmet insel'li, cem mumcu'lu, koray çalışkan'lı bir radikalin bir köşede duruyor olması fena değil. fakat radikal tek başına yeterli değil. hele ntv'yi kaybedeli beri.

biraz uzun oldu sanırım. özetle, bahsettiğim kıstaslara uyan bir haber sitesi bilen varsa da söylerse çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

 
anaakım medyanın elemanları reklamdan ve boş beleş haberden geçilmiyor. Taraf minvalinde bir internet sitesi de bilmiyorum ben. Taraf paralı olduğu için onu eliyoruz. Bilidiğim kadarıyla taraf devamlı güncellenmiyor zaten.

Ben hurriyet milliyet sitelerine girmeyi bırakalı çok oldu. Dediğiniz gibi sol,birgün,bianet,sesonline, marksist.org devrimci sesler.Siz yoruyor diyorsunuz ama..

bunların içinde sizin kriterlerinize uygun bir tek "bianet" kalıyor. bence bianet diğer sol yayınlara göre daha fazla okunabilir. bence bianet'e bir kez daha şans vermelisiniz
  • un  (03.01.12 14:29:29 ~ 14:30:22) 
evrensel.net ve birgün.net derim kardeş. devrimci kısımları var tabi ama gerçekçilik konusunda en önde olanlar.


  • neynep  (03.01.12 15:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.