[]

Bağkur Primi Niye Yeni Tarifeden?

Arkadaşlar,

Aralık 2011'e ait prim ödemesini şu an yapmak istediğimde banka bana 2012 yılı tarifesi üzerinden sonuç getiriyor. Aralık'ın primini 2011'in tarifesine göre ödemem gerekmez mi? Yoksa Aralık priminin son ödeme tarihi 30 Aralık'tı da banka bana şu an Ocak 2012 primine ait değeri mi gösteriyor? Ne dersiniz?


 
bağkur primi ayın başında tahakkuk ettiriliyor. yani aralık primini ödemişsen, ocak başında yine borçlu gözüküyorsun. o aslında ocak ayının primi. ocak sonuna kadar ödeme zamanı var. ama sorgulayınca borçluymuş gibi de gösteriyor.

yani ocak primidir o. hatta aralık ödemesini henüz yapmamışsan iki aylık borcun varmış gibi, aralık borcu sanki gecikmişmiş gibi gösterir. aslında gecikmiş falan değil, 31 aralık tatil olduğu için ödeme günü bugün. eğer iki aylık borç görmüyorsan, yeni tarifeden hesaplanmış bir aylık borç görüyorsan, aralık ödenmiştir, gördüğün de ocaktır.
  • kibritsuyu  (02.01.12 13:30:09 ~ 13:31:58) 
yine kafa durmuşken hızır gibi yetiştiniz kibritsuyu, teşekkürler! (bu arada durum şu: banka şahsın reel borcunu göstermiyor, yalnızca söz konusu derecedeki sigortalının aylık prim tutarını bilgi mahiyetinde gösteriyor, ödenecek miktar yine manuel olarak giriliyor. en azından ben böyle anladım.)


  • boshi  (02.01.12 13:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.