[]

iett akbil vize problemi

ben internetten öğrenci akbilinin vizesi için kayıt yaptırmıştım. 5 tl'lik vize ücreti de akbilimden düşülsün dedim. birkaç gün sonra yükleme yaptığımda otomatik olarak 5 tl'yi de düştüler nitekim.

ama bugün otobüse bindiğimde akbilimden tam para kesti. ve sanırım böyle devam edecek. nereye gideyim ne yapayım, başına gelmiş olan başkası var mı?
s.kicem bunların yapacakları işi zaten.

 
bugun yasadigim olayi anlattim ustteki bir duyuruda, aynen kopyaliyorum belki yardimci olur.
benim ogretmen akbilimin guncellemesini internetten yaptim yaklasik 2 hafta once, maille onay geldi, bir cok kez yukleme yaptim, 5 liranin kartimdan dusmesi gerekiyordu ama dusmedi, bugun tam ucret dustu otobuste, megerse akbil dolum bayiine gidip guncelletmek gerekiyormus karti, otobus soforu soyledi! hatta bayiideki adamla tartistik bu yuzden, adama gore bu guncellemeden sitede bahsediliyormus falanmis filanmis. kisaca en yakin akbil dolum bayiisinde guncelletin tekrar kartinizi.

  • dutturudunya  (02.01.12 14:17:50) 
benzer soruya verdiğim cevabı buraya da yapıştırayım;
***

akbilini (gününü unuttum) eylül 2011'den önce alanlar için;

1- mutlaka internetten online vize başvurusu yapılıyor. 5 tl ücreti için, başvuru yaparken seçeneklerden "hesabımdan düşsün" mü ne öyle bir seçenek işaretliyorsun.

2- (bana 24 saat içinde gelmişti)mail geliyor "vize başvurusu aktifleşti" gibi bir şey diyor.

3- akbil gişelerine gidip "netten başvuru yaptım, şu akbili günceller misiniz?" diyorsun ve 5 tl'yi orada ödüyorsun, güncellemeyi yapıyorlar.

4- eğer gişe, "bizde yok yapamıyoruz" derse, bu self makinelerden güncelleniyor. yine oraya ödemesini yapıyorsun.

benimki aylık, içindeki tutara (kontör) bir şey olmuyor demişlerdi, olmadı da.
  • holy diver  (03.01.12 11:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.