[]

Berlin - Dresden - Prag - Vİyana - Münih Turu için tavsiyeler...

Selamlar, iyi yıllar...

Niyeti bozduk, cümbür cemaat şeklinde başlıktaki güzergahtaki turu yapmak istiyoruz.

Berlin ve Münih daha önce gezip gördüğüm yerler olduğu için çok tavsiye gerekli değil ama Dresden, Prag ve Viyana'ya gittiğimizde ne kadar kısa sürede ne kadar efektif bir tur yapabiliriz... Mutlaka görülmesi gereken yerler neresidir...

Berlin'e inişte araba kiralayıp Münih'te geri bırakacağım. Yani bütün tur programı karayolu ile olacak...

Tavsiyelerinizi beklerim... Teşekkürler...

 
Dresden için altstadt'ta görülmesi gereken yerlerin (fraunkirsche, semperoper, zwinger) hepsi birbirine yakın ve elbeye de yakın gündüz vakti birkaç saat yeterli olacaktır. müzede bazen değişik sergiler olabiliyor bu kontrol edilebilir ne varmış diye. neustadt'a da geçilebilir gecesi daha hareketlidir.
prag da saat kulesi filan gayet şehir merkezi bir yerde zaten kalacağınız yer büyük ihtimal yürüme mesafesinde olacaktır. kaleye gitmek ve gezmek vakit alabilir.
berlin dresden arası 1.5 saat dresden'den prag biraz daha uzun. oraya kadar gitmişken budapeşte de yapabilirsiniz :D
  • niye ama  (02.01.12 00:52:07) 
unutmadan altınızda araba varken tabi ki sachsische schweis bi de dresden yakınlarındaki ufak şehirlerden royanıza göre seçip gezebilirsiniz meissen (porseleniyle ünlü olan yer) moritzburg (ben kışın gidip schlossu begenmiştim)


  • niye ama  (02.01.12 00:54:44) 
prag ta arabayla zorlanacağınız kesin. park önemli bir sorun. onun dışında bir gün prag için yetmeyebilir.


  • lifeframe  (02.01.12 07:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.