[]

Kıdem tazminatı işten ayrılma

hanımkızımız 6 ay sonra evlenecek ve işten ayrılacak.kıdem tazminatı evlendiğinden dolayı alabiliyor diye biliyorum.ama bi ara kıdem tazminatı kalkıcak diye haberler vardı..şu an bayan evlenince kıdem tazminatını alıp ayrılabiliyormu? bununla ilgili bi yasa vardı geçtimi geçmedimi geçicekse ne zaman geçicek.tşkler.




 
kıdem tazminatı değil evlilik tazminatı alır. kıdem tazminatı alamaz kendi isteğiyle ayrılıyorsa.


  • in vino veritas  (01.01.12 21:03:27) 
alır.çalışma süresi 1 yıl ve üzerindeyse tabi..


  • atinikollayanadam  (01.01.12 21:12:58 ~ 21:13:58) 
1 yıl üzerinde ise kıdem tazminatı alır. miktari da çalışılan yıl sayısı x 1 brüt maaş.


  • nuisance  (01.01.12 21:21:43) 
3 seneden beri çalışıyor.çalışmada sorun yokta yasayla ilgili bilgisi olan varmı arkadaşlar.kalkıcak diyorlardı.


  • uykulu_fb  (01.01.12 21:26:05) 
evlendikten sonra 1 yıl içinde ayrılırsa alabiliyor. yasa değişse duyulurdu, zaman zaman kalkacak diye medyadan gazı veriyorlar ufaktan.


  • pyro clustic flow  (01.01.12 21:52:43) 
@ in vino veritas, kaynak nedir? evlilik tazminatı, askerlik tazminatı gibi şeyler yok. evlenme veya askere gitme gerekçesiyle işten ayrılıyorsanız, birikmiş "kıdem" tazminatınız ödenir. bu durumlar yoksa ve canınız öyle istediği için istifa ederseniz veya işveren haklı ve geçerli bir sebebe dayanarak işten çıkarırsa "kıdem" tazminatı alamazsınız.

bir yılı doldurmuş işçi, her bir yıl için bir brüt maaş alır, aylık ücretten kesilen gelir vergisi bu tazminattan kesilmez, sadece binde 6,6 damga vergisi kesilip kalanı ödenir.
  • tedirginlik hucresi  (01.01.12 23:34:22 ~ 23:35:31) 
o yasa henuz cıkmadı, ne zmn cıkacagı belli degil. mevcut iş kanununa gore evlenditen 1 yıl ıcınde kadın istifa edip tazmınatını alır.


  • bryan fury  (02.01.12 00:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.