[]

Fazla Kilo - Hava Değişimi ve Çürük

Arkadaşlar selamlar,

Askerliğimin 16. gününde revir doktorumun zorlamasıyla Ankara - Beytepe Askeri Hastanesi' ne sevk edildim. Dahiliye doktoru, boyumu 1.80 - kilomu 114 ölçerek hava değişimini uygun gördü. 3 ay hava değişimi almam gerektiğini söyledi, fakat ben kısa dönem olduğum için ve askerlik hizmetimi yapmak istediğim için yalvardım epeyce. Askerde zaten kilo verdiğimi, sivilde kilo veremeyeceğimi söyledim. Olmadı, pazarlıkla 45 gün hava değişimi verdi. SMK' lı verdi, 45 gün bitmesine 1 hafta kala askerlik şubesine gidecekmişim. İnsanların bu hava değişimi için yırtınırken görüp bana zorla vermesi açıkçası çok sinirimi bozdu. Sanki benim o hava değişimini istemediğimi görüp yalvarmam ona zevk verdi. Neyse sorularıma geçeyim,

1- İstanbul' da yaşıyorum. Askerlik şubesi beni nereye sevk eder? Ankara' ya gitmek istemiyorum açıkçası 1 gün - 2 gün için. İsteğim doğrultusunda İstanbul Gata' ya sevk ederler mi ? Yoksa zaten İstanbul' da yaşadığım için oraya mı gönderirler ?

2- Kilo vermeye çalışmayıp askerliğime devam etmek istiyorum fakat, Ankara' da ne kurul ne de doktor benim fikrimi sordu. Hatta doktor benim fikrimin tam aksine göre çalıştı. Ben buı işi bir dilekçeyle ya da başka bir yolla çözemez miyim ? Askerliğime bu kiloyla devam etmek istiyorum diye ?

3- Eğer kilo veremezsem bu süre içinde (böyle bir ihtimal var evet, hayatım boyunca kiloluydum ve önceki denemelerimde hep başarısız oldum), başıma neler gelir ? Gene hava değişimi mi alırım ? (45 günden sonrası askerlikten sayılmıyormuş) Yoksa çürük mü alırım ?

4- Son olarak, bana kalkıp da şimdi git seneye tekrar gel derler mi ?

343. Kısa dönem, yeminimi ettim. (Ek bilgi olarak)

 
2- Askerde şöyle bir durum oluyor. Sana bir şey olursa diye açık kapı bırakmak istemiyorlar. Şimdi o kilo skalasının üzerindesin: allah korusun kalp krizi geçirdin. Neden bu adama askerlik yaptırdınız denmesin, bir şekilde mahkeme vs. açılmasın diye senin rızan olsa dahi askerlik yaptırtmayabilirler.
3- İkna edemezsen muhtemelen bir 45 daha verirler. Peşpeşe 3 kırkbeş otomatik çürük diye bir hurafe biliyorum yalan olabilir.

Çok böyle kişisel falan değilse niye illa askerliğini yapmak istediğini sorabilir miyim?
  • wallcan  (01.01.12 13:54:02) 
1- ist. ana. yakası için gata, ist. avr. yakası için gümüşsuyu ask. hast. sevkedebilir. yaka farketmeden de gata'ya sevk isteyebilir.

2- "welcome to army." kilodan ya da başka şeylerden kaynaklanacak durumlardan feragat edemezsin. sağlık öncelikli konudur askeriye için bile olsa.

3-yine hava değişimi alabilirsin. uzun dönemler de 90 gün, kısa dönemleri ise bilmiyorum. askerlik hizmetinden sayılır. sanırım bu 45'lik senin askerliğinden sayılacaktır. (en azından 30'u sayılır herhalde) bu durum tekrarlamaya girerse kurula sevkedilirsin.

4-kurul sana çürük de verebilir. sağlık sebebiyle 1 yıl ertelemede verebilir. onlara kalmış.
  • phonex  (01.01.12 14:56:03) 
hastaneye başında bir komutan ile gitmiyorsan, hastaneye gittiğin her sefer sevk evrakını çöpe atıp komutana kaybettiğini söyleyebilirdin. zaten eğer bölük komutanın bu işin peşine düşmezse revir doktorun pek sallamaz.


  • nuisance  (01.01.12 14:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.