[]

tcdd hakkında suç duyurusunda bulunsak nasıl olur?

adamlar 122 yıllık tren hattını ulaşıma kapatıyorlar. anadolu ile istanbul arasını ocak'tan itibaren tamamen ulaşıma kapatacaklarmış. hem de en az 2 yıl boyunca. onbinlerce kişiyi mağdur ettiler. dünyanın neresinde hızlandırılmış tren yapıyoruz diye ulaşım durdurulmuş?! çok sinirliyim panpalarım. savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsam birşey olur mu? öğrenciyim, avukat falan tutmak gerekir mi? hiç kimse tepki göstermiyor, o da çok sinirime dokunuyor.




 
düz mantık olmasın ama; kimi kime şikayet ediyorsun. muhtemelen dava sonuçsuz kalacaktır. belki bi süre çalışmayı durdursun dava sonuçlanıncada firmayı zarar ettirmekten tazminat yersin tabi bunlarla ilgili hiçbir hukuki bilgim yok.


  • enter saltman benim  (31.12.11 14:21:44) 
cidden korkunç. ne olcak belli değil, alternatif de yok.


  • amlakit  (31.12.11 14:27:51) 
Alternatifi var. Otobüs deniyor.

Çalışma olacak orada, keyfine kapatmıyor adamlar. Ben de KOÜ'lüyüm, Efe Tur'dan 20+10 bileti aldım çoktan. Bir an önce önleminizi alın sonra kapütelizim diye ağlamayın.
  • roket adam  (31.12.11 15:33:43) 
roket adam bize bilet al :(


  • lemon  (31.12.11 15:56:21) 
@roket adam, gebze ve ara yerler nolcak? gebze-harem terörüne mahkum mu kalıcak?


  • amlakit  (31.12.11 16:15:25) 
@roket adam; senin gibiler olduktan sonra yakında 'duble yol' yapıyoruz diye otobüs seferlerinide iptal ederler. sonra sen yine buralarda

"alternatifi var. uçak deniyor. bir an önce biletlerinizi alün. gapitilizm diye ağlameyün" diye böğürür gezersin.

böyle kraldan çok kralcılar zaten memleketi bu hale getirdi. dünyanın hiçbiryerinde hızlı tren yapılırken seferler iptal edilmemiş ki bu adamların yaptığı hızlı tren değil kıytırık hızlandırılmış tren.
  • yokumbenburda  (31.12.11 16:31:59) 
5 senedir Kocaeli'deyim, en az 5 senedir bunun fizibilitesi zartı zurtu yapılıyor, en az 5 senedir tren yoksa ne yaparız diye düşünüyor insanlar. Haklıyız haksısız demiyorum da, izmit-istanbul tren yolunun büyük kısmı fark ettiyseniz 2 yönlü, o kadar dar ki bazı yerler ve o kadar eski ki, kapatılmadan yapılabileceğine ihtimal vermiyordum ben ki öyle de oldu zaten.

Yolun bir tarafında otoyol, diğer tarafında sıfıra sıfır sanayii tesisleri var. Hatta bazı yerlerde denize sıfır ilerliyor tren yolu, e konya'da yapıldığı gibi nasıl yeni hat kuracaksın, nasıl hattı kapatmadan çalışma yapacaksın ki.

Özet olarak ben de bayılmıyorum yani efe tur'a metroya bilmemneye para babalarına. Ama bi mecburiyet var belli ki.
  • roket adam  (31.12.11 17:01:42 ~ 17:05:26) 
yahu niye sevineyim ahahahha, efeyi zengin edicem diye mi sevineyim? ne saçma bi bakış açınız varmış yahu bu ne isyan?

biraz mantıklı olalım. çıkın deyin ki kardeş bu bu sebeplerden bu hattın kapatılmasına gerek yoktur. kendine güvenen varsa tutulsun topluca bi avukat, bilirkişi mühendislerin görüşleri alınsın, otobüs şirketlerinin karını artırmak ve onları monopol hale getirmek için yapılıyor bu densin, yürütmeyi durdursunlar. Yapalım bunu. en kötü ihtimal dava sonuçlanana kadar trenimiz olur.

O tren hattı tren hattı değil ya, takır tukur gidiyor, ikinci dünya savaşından önce mi imal edilmiş nedir, çok ciddi bir tadilat lazımdır diye tahmin ediyorum henüz edinememiş olduğum mühendislik diplomamla, o yüzden dedim, ama demir yolu mühendisi değilim bilirkişi değilim. Dediğim gibi eğer hevesliyseniz bu işe asılın, trenlerde bildiri dağıtın, arkanızda binlerce öğrenci olacaktır illa ki.

"O ülkeler"de trenler gidiş dönüş bi hattan 50 küsür km gitmiyo çünkü. Öyle bi avantaj var.

Neyse en iyisi bir bilene sormak.

Ekleme: O tren yolu 1890 yılında inşa edilmiş. Bundan 120 yıl önce. Düşünebiliyor musunuz? Yine de oturup TCDD'ye bir mail atıp bu konuyu bizzat soracağım.
  • roket adam  (31.12.11 19:02:59 ~ 19:08:51) 
roket adam haksızsın. tren olmasa da o guzergahları boş bırakmayacak bir alternatif getirilmeli diyoruz. kocaeli'nden direk binip geliceksin sen problem değil. o 5 seneyi 3le çarpıp üstüne bikaç yıl da ekleyecek kadar yöreyi biliyorum. gebze ve çevresi, ve banliyönün hatlarından kaç kişi taşınıyor haberin var mı? dediğim gibi allah'ın cezası harem-gebze teröristleri ve bikaç sikko otobus hattı dısında alternatif yok ve bunların hepsi e-5'ten geçiyor sadece. yokumbenburda haklı, sizin gibiler oldukça biz ne kadar yırtınsak da az, birileri bildiğini okumaya devam edecek.


  • amlakit  (01.01.12 12:20:49 ~ 12:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.