[]

ingilizce iş görüşmem var iyi biliyorum anlıyorum ama KONUSAMIYORUM? ne yapcaz şimdik

ingilizce iş görüşmem var aslında çok iyi biliyorum ,okuduğumu anlıyorum ama KONUSAMIYORUM? daha doğrusu basit cümleler kurabiliyorum.

neler yapmaliyim 15 gün sonra mulakata çağıracaklar ve bu ikinci iş görüşmem olacak.
ilki ingilizce konuşamadığım için olmadı :(
bu da ikincisi uluslararası büyük bir firma.an itibari ile bu da muhtemelen olmayacak gibi ama 15 günde nasıl hazırlanabilirim ki geçebileyim mulakatı?

---bir de şöyle ingilizce iyi konusabilen 10-15 dk'lik bir vakti olan bana sanal ortamda iş görüşmesi yapabilir mi?
msn adresim :
manonflier@gmail.com

yada olmadı en son çare klasik sorulara cevaplar hazırlayip ezberleyip gitsem ezbere konuşsam olur mu?farklı soruları da geçiştiririm bi şekilde :)

ha bir de nedir bu klasik sorular? şunlardır başka unuttuğum var mıdır?

1. şirketimizi tanıyor musunuz?
2. neden bu şirket?
3. neden bu pozisyon?
4. bize kendinizden bahseder misiniz?
5. kariyer planınızı nasıl şekillendiriyorsunuz?
6. 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?planlarınız neler?
7. sen bu kuruma ne katabilirsin?
8. hayattan beklentin nedir?
9. şu andaki işinizden neden ayrılmak istiyorsunuz?
10. ucret olarak ne istersiniz, kafanızda ne var?

 
Konuşabilmek için konuşmanız lazım, yani bol pratik. Mesela sesini kaydederek o gün ne yaptığınızı anlatın ya da izlediğiniz bir filmi anlatın, ne bileyim bildiğiniz bir konuyu anlatın daha sonra da dinleyerek eksiklerinizi bulmaya çalışın. Malesef konuşma pratiği en zor yapılan şey olduğu için genelde herkes İngilizce anlar ama kimse konuşamaz...


  • crown  (25.07.08 18:17:31) 
pratik yapmana yardım edecek birini bulamıyorsan kendi kendine konuş. ayna karşısına geçip aklına geleni ingilizce söyle. hem iş görüşmesine gideceksen aynanın karşısına geçip direkt gözlerinin içine bakarak konuşman yine senin yararına olur.


  • deckard  (25.07.08 18:45:50) 
15 güne yetişmez ama, pratik zirveleri düzenlesek güzel olur. Atölyelere, kurslara gidip birbirimizle konuşacağımıza çayımızı, biramızı içerek birbirimizle konuşsak daha güzel olur. Ama ortam biraz Trt4'e döner sanki, ya da ortaokuldaki halimize.


  • fadetoreality  (25.07.08 19:11:57) 
ingilizce kursların bazılarında konuşma sınıfları oluyor.belki onlardan biriyle görüşüp 15 günde yapabildiğin kadar pratik yapabilirsin.


  • aysiku  (25.07.08 19:18:34) 
bu arada sanal ortamda gorusmeyi ben yaparim sorun degil ama yazili ve sozlu ayni sey olmadigindan bence telde yapalim. ne dersin? banuolcay@qgmail.com


  • banuolcay  (25.07.08 20:18:35) 
zayif ve guclu yanlarin neler diye de soruyorlar. ama abi bence ezberlemek falan olmaz. anlasilir.


  • banuolcay  (25.07.08 20:19:27) 
"interview tips" "interview questions" gibi şeyler aratın google'da. çıkan sonuçlardan mülakatta söylenebilecek güzel cümleler ve yanıtlar bulabilirsiniz, epey bir fikir verir. biraz da pratik yapın tabi mümkünse.


  • 386 dx  (25.07.08 20:23:16) 
ilk ciddi ingilizce konuşmamı iş görüşmesinde yapmıştım. Girmeden önce çok heyecanlıydım konuşamıyordum çünkü. içerde birden heyecanımı yendim, bülbül gibi şakıdım. ingilizce konuşmaya başladığım an o andı diyebilirim. biraz kendine güvenle alakalı. yapabildiğini görünce konuşuyorsun.
Olası soruları ezberlemek mantıklı. En azından hızlı cevap vermiş olursun. Alakasız sorular da sorabilirler, benim elimdeki sinek ısırığını sormuşlardı noldu oraya diye.
O güne kadar içinden ingilizce konuş. Duyduklarını, söylemek istediklerini aklından ingilizceye çevirmeye çalış. ingilizce düşün. çok yardımı olur.
Bir şey daha var, mülakatta adamlara ingilizcenin iyi olduğunu, konuşabildiğinden daha fazlasını anlayabildiğini, bunun da pratik yapamadığın için olduğunu, konuştukça açılacağını söylersen işe yarar. ingilizce söylemelisin tabi ki.

Ingilizcene gerçekten güvenmiyorsan ve kısa sürede dilinin açılacağına inanmıyorsan (bir de ingilizce yapacağın işte önemli bir yer tutuyorsa) kalkışma bu işe. Ingilizce biliyorum deyip yanıma gelen ama zerre anlamayan adamlardan çok çektim.
  • neronas  (25.07.08 20:29:54 ~ 20:34:22) 
ayna karsisinda konusmaya ek olarak, ben de web cam'de bi mevzu hakkindaki dusuncelerini anlatip kaydet derim. ilk once basit muhabbetlerden baslarsin, sonra da yavas yavas mesela guncel politik bi mesele hakkindaki hissiyatina kadar vardirabilirsin. kayitlari izlerken/ dinlerken eksiklerini gorursun vs...


  • pyro clustic flow  (25.07.08 21:29:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.