[]

dealextreme.com

Aranızda www.dealextreme.com'dan daha önce alışveriş yapmış olan var mı? Ben de oradan birkaç tane iPhone 4 kılıfı almak istiyorum ama aklıma takılan bazı sorular var, cevaplayabilirseniz sevinirim:

1. Paypal hsabına gerek var mı, yoksa Yapıkredi'nin WorldCard'ıyla (VISA) alışveriş yapabilir miyim?

2. Bu site güvenilir mi? Sonuçta kredi kartı bilgilerimizi filan giriyoruz, bir sorun çıkar mı?

3. Kaç dolarlık ürün alırsak alalım kargo bedava mı? Bedava ise Türkiye için de geçerli mi?

4. Alacağımız ürün / ürünler kaç günde elimize ulaşır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

 
yaklaşık bi milyon kez alışveriş yaptım kendisinden.

1. sanmıyorum. alın zaten o kartı, paypal'e tanıtın. bir paypal hesabınız olsun böylece?

2. güvenilir. kredi kartı bilgilerini de gördüklerini sanmam. çünkü paypal'den OLUR alıyorlar bunlar. öyle işlem başlıyor.

3. Kaç dolarlık alırsanız alın Türkiye'ye kargo bedava. 0,25 dolar da olsa 600 dolar da olsa.

4. şimdi yılbaşı olduğu için yayılır da yayılırlar. şehrinize göre değişmekle beraber 15-35 gün arası diyeyim.
  • hikaye mesture  (30.12.11 13:41:05) 
2. güvenilir
3. evet
4. kesin şu kadar sürede ulaşır diyebilecek insan yoktur muhtemelen.. bazen 1 haftada geliyor bazen siparişi verdiğini unutturacak kadar gecikiyor..
  • buzzlightyear  (30.12.11 13:42:14) 
defolu urunleri yolluyorlar, ararsan duyuruda da benzer durumlar hakkinda başlıklar bulursun.

75 euro ya kadar siparis verebilirsin ustu gumruge takilir, hic tavsiyeye etmem cok pahaliya mal oluyor.
  • Çuvaldızı  (30.12.11 13:42:18) 
14 gün yaklaşık.
evet beleş kargo her ürün için ayrı kargo bile yapıyorlar.
paypalda olur kredi kartıda
evet güvenli
2 senedir kullanıyorum sayısız ürün aldım.
ürün yolda kaybolsa bile mail atınca yenisini gönderiyorlar.
  • fukka  (30.12.11 13:43:36) 
@Çuvaldızı:

Neden çok pahalıya mal olsun ki anlayamadım... Bakıyorum benim buradan almak istediğim kılıfın aynısı var ellerinde. Dün aynı kılıf Turkcell bayiisinde 29 liraydı, Gittigidiyor'da 15 lira civarında satıyorlar, Deal Extreme'de ise sadece 2 dolar. Kargo da ücretsizmiş zaten. Nesi pahalı ki bunun?
  • marcelle  (30.12.11 13:54:22) 
gümrüğe takılma olayından bahsetmiş orda.. 75 euro üstü gümrüğe takılırsa ödediğin vergi yüzünden pahalıya patlar diyor yani..


  • buzzlightyear  (30.12.11 13:56:45) 
@buzzlightyear:

Ha yok ben o kadar çok almayacağım. Telefonumda değişik değişik kullanırım diye beğendiğim 3-5 tane kılıfı sipariş edeceğim. Yani taş çatlasa toplam 20 dolar filan eder.
  • marcelle  (30.12.11 14:02:27) 
1- Paypal hesabına gerek yok ben yapıkredi world card (visa) ile alışveriş yaptım (ama sanal kart ile yaptım)
2- Bu site güvenilir. Kredi kartı bilgilerinizi görmüyorlardır da görseler bile sanal kart kullanırsanız günlük tanımladığınız limiti olan sanal kart no yu görürler
3- Kaç dolarlık ürün alırsanız alın kargo bedava, ancak ayrıca takip no vs. ya da zarf üzerinde dealextreme yazmamasını istiyorsanız birkaç sent fark ödüyorsunuz
4- Alacağınız ürün/ürünler genelde 15-20 gün içinde elinize ulaşır. Ancak geçen akşam o sitenin live chat kısmından bi elemanla görüştüğümde yılbaşı dolayısıyla posta ve gümrüklerin çok yoğun olduğunu siparişleri ocağın ikinci haftası falan vermemizin daha mantıklı olduğunu söyledi (adı da simondu :)
Cevaplarımız için rica ederiz...
  • primetime  (30.12.11 14:29:33) 
misal ayın 20 sinde verdiğim sipariş bugün itibari ile bulunduğum yerdeki ptt ye geldi yarın teslim almaya kendim gideceğim. takip numarası ile ptt nin sitesinden görebiliyorsun nerede olduğunu. ben paypal ile alışveriş yapıyorum devamlı 5-6 kez alışveriş yaptım hiçbirinde ne kargo ne kredi kartı sorunu yaşamadım. ürünlerde aşırı dandik değil


  • delidir yakalayin  (30.12.11 15:26:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.