[]

dvd player'da altyazı görüntülemek

Merhaba,

Şimdi bilgisayarda izlerken malum altyazıyı işte neyle izliyorsak ona yüklüyoruz ve çalışır duruma geliyor. ben şimdi bir filmi dvd disk'e kaydedip, sonra dvd player'da izlemek istediğimde altyazıyı doğrudan filmle aynı isimle yapsam da, altyazıyı filmi başlatmadan önce seçip işler hale getirsem de dvd player'da altyazı gözükmüyor. bu altyazıyı filmle bütünleştirmenin bir yolu yok mu? nero'da veya windows movie maker'ın bir dvd yapma programı var menülü falan yapabiliyorsun onunla yapabilir miyim?


 
Dvd yapma programıyla da yapabilirsin, altyazıyı filme gömerek de yapabilirsin. Google'da softsub programlarını arattır.


  • almanyayenilincebizdeyeniksayildik  (30.12.11 11:15:59) 
"AviAddXSubs" diye bir program var. Saniyeler içerisinde altyazıyı istediğin font, büyüklük ve renkte filme gömüyor. DVD player'da usb girişi varsa direk oradan oynatabilirsin, .divx formatına çeviriyor bir yandan hem de.

Ama illa DVD'ye basıp izleyeceğim diyorsan, altyazı gömme işleminden sonra "Windows DVD Maker" gibi bir programla yazdırman lazım DVD'yi.
  • mr rosebud  (30.12.11 11:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.