[]

Laptop satın almaya yardımcı olacak fırsatçı arkadaşlar

max 1200-1300 TL'ye alınabilecek, alınca pişman etmeyecek bir laptop arıyorum.. Sizleri böyle kaosa sürüklemek istemezdim ama başka hangi kriterler belirlemem gerekiyor bilmiyorum.. umarım bu sorudan bi karara vararak çıkarız =)




 
İlk belirlemeniz gereken bilgisayarı ne iş için kullanacağınız. Mesela son oyunları rahatça oynayayım derseniz ekran kartınızın çok iyi olması lazım. Film izleyeyim, yazı yazayım, internete gireyim diyorsanız çok daha uygun fiyatlı bir şey alabilirsiniz.


  • sourlemonade  (30.12.11 08:36:01) 
cosmics nin dediği gibi laptopu ne iş için kullanacaksınız amacınızı belirleyin önce. ama bence en az i5 yüksek saat hızlı bir işlemci en az hd5650 veya daha iyisi ekran kartı fiyat performans için dell/packard bell /acer filan bir işlemci kullanıcıların çoğunu birkaç yıl mutlu eder.


  • joepiscopo  (30.12.11 09:09:44) 
oyun oynamak istemiyorum, 1080p filmlerimi izliyim, internete gireyim ama bana da sürekli sorun çıkarmasın.. "Ya yine takıldı bu pc" demiyim sürekli. Tabi ekran da küçük olmaması lazım film izleyeceğim için. standart boylarda olsa olur, heralde 15.6 idealdir.


  • emricardo  (30.12.11 10:12:07) 
o zaman yine tercihen i5 veya i3 işlemcili bir notebook yazdığım firmalardan genelde işlemci hd5650 ve üzeri olsa iyi olur ama nvidia gt330 eşdeğeri hatta 310 bile işini görür. ekran zaten muhtemelen 15.6 alcaksın çok taşınabilir bişi amaçlamıyorsan ki pahalıdır. desktop gibi kullancaksan mesela bence biraz daha para biriktir 2000 e yaklaşınca sahibinden.com dan 2. el bir 16.4 inç ekran i7 full hd sony vaio al veya 18.6 inc toshiba.
forum.donanimhaber.com
bu linki takip et notebook fırsatlarında çok tartışılan notebooklar üzerine yorumları oku uygun bişi bulursun veya direk donanimhaber notebook alt forumunu okusan bizden daha iyi öğrenirsin.
  • joepiscopo  (30.12.11 10:16:44 ~ 10:17:19) 
para biriktirmeyi beklemek gibi bir seçeneğim yok, çok kısa bi zamanda -belki 1 hafta içinde- bu durumu bu fiyata netleştirmem lazım. Sen @joepiscopo yerimde olsaydın, bu durumda ve bu isteklerde hangi laptopu alırdın ve nedenini de yazarsan memnun olurum


  • emricardo  (30.12.11 10:23:00) 
o zaman yine tercihen i5 veya i3 işlemcili bir notebook yazdığım firmalardan genelde işlemci hd5650 ve üzeri olsa iyi olur ama nvidia gt330 eşdeğeri hatta 310 bile işini görür. ekran zaten muhtemelen 15.6 alcaksın çok taşınabilir bişi amaçlamıyorsan ki pahalıdır. dell/packard bell /acer filan bir notebook kullanıcıların çoğunu birkaç yıl mutlu eder.

yazmıştım bunlara uyan, piyasa fiyatlarının altında oran bir ürün işini görür.
ben alcak olsam biraz daha para biriktirir biraz daha bekler
fiyat performans ürünü bir i7 işlemci - ssd - yenilerden bir ekran kartlı daha extrem bir konfigürasyon (henüz yok ilerde çıkabilir) alırdım.
veya sadece taşınabilirlik ve pil ömrü önemli ise 13.3 güzel bişi mesela.
  • joepiscopo  (30.12.11 12:23:56) 
ekranın küçük olmasını istemiyorum. 15.6 olmalı, küçük ekranda film izleyemem


  • emricardo  (30.12.11 12:49:04) 
www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

bu ikisi nasıl sizce, isteklerimle örtüşüyor mu?
  • emricardo  (30.12.11 15:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.