[]

alien ve predator dunyalari

merak ettigim bir sey var.. alien franchise i ile predator franchise i basladiklarindan beri birlikte mi yoksa bir noktadan sonra mi birlestirildiler?

eger bir süre sonra birlestilerse alien dunyasi daha önce yaratilmistir diye dusunuyorum.. ve bir de eger böyle bir sey varsa birlestirme fikri nereden cikiyor?

simdiden tesekkurler..

 
alien serisi 1979'daki ilk filmle başlamış. predator ise 1987'de başlamış.

alien vs predator ise aynı konsepte sahip çizgi romandan esinlenip çekilmiş; "According to the notes which accompany the first Aliens versus Predator graphic novel, the original idea of combining the Aliens with Predators was the result of a brain-storming session between the comic's creators (AVP artist and editor Chris Warner is specifically credited) in the late 1980s."

dipnot: konu hakkındaki bilgim sadece alien filmlerini izlemiş olmaktan ibaretti. diğer bilgileri 30 saniyelik bir wikipedia araştırması sonucunda buldum.
  • resistance is futile  (29.12.11 22:32:22 ~ 22:33:26) 
avp ile birlestirildi. cok ayrı iki dunyaydı onlar. bana sorarsan avp ile cok da guzel birlestirilmişti. avp2 cok dandik cıktı sadece.

predators de yıne predator evrenı ıcın guzel film.
  • bryan fury  (29.12.11 23:40:08) 
anladim, yani ikisi farkli dunyalardi ve bir gun bunlari tek bir franchise olarak sunmaya karar verdiler..

bence de avp fena degildi hic.. aslinda bu soruyu sormamin nedeni de bu, avp yi seyrettigimde bariz batan bir nokta olmamisti ve sanki alien dan ve predator dan beri birlikte varolmuslar ama iste bize simdi anlatiliyormus gibi geldi.. ama evet, avp2 bayaa boktandi..

bir diger merak ettigim konu ise ridley scott un prometheus a predator lardan bir sey serpip serpmeyecegi ki bence serpmeyecek.. xenomorph larin bile olacagi supheli iken.. neyse space jockey leri anlatsin yeter..
  • raizti  (29.12.11 23:59:28) 
prometheus da alienlerle kontak vargordugum kadarıyla.


  • bryan fury  (16.01.12 16:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.