[]

bayılma ve görme kaybı :(

yahu dün öyle birşey yaşadım ki daha önce hayatımda hiç olmamıştı. onun için heyecanımı ve telaşımı maruz görünüz..

iki gündür gripliydim zaten ama öyle yorgan döşek değildim hiç.. sğuk algınlığı hatta grip bile denemez.. böyle içten gelen çok ufak bir halsizlik hissi ile beraberinde burun tıkanıklığı durumu..

ancak ertesi sabah uyandım.. zencefilli bal yedim bir de üstüne bronşit çayı dedikleri karışık bitki çayından içtim.. herşey normal buraya kadar.. dışarıda azıcık bi işlerim vardı onları yapayım eve gelir kahvaltı yaparım dedim.. aman dışarı çıktım bi 20 dakika sonra başım fena dönmeye başladı.. eve kendimi zor attım.. eve geldim feci bir mide bulantısı.. gözlerim karıncalandı neyse tuvalete giderken kusmak için bayılmışım yere düşmüşüm.. hiç hatırlamıyorum.. popomun üstüne düşmüşüm galiba onun acısına uyandım ama hiç kalkabilcek gibi de değilim.. ablamı çağırdım hemen neyse yatağa yatırdı beni.. taksi falan çağırdı.. taksiye dahi gidecek gücüm yok böyle nefes aldıkça yoruluyorum sanki.. yataktan zar zor kalktım 3 adım sonra yine bayılmışım... hep böyle ayılıp bayılıp durdum.. o sırada görme duyum da gitti körlük oluştu resmen, bir de boğazım düğümlendi böyle aşırı bir panik hali içindeydim.. hah dedim ölüyorum galiba.. neyse dışarı çıkardı bi adam kucağına almış beni.. komşumuzmuş meğerse dışarda önce mor gördüm heryeri açık yerleri sarı koyu yerleri mor görüyodum.. sonra o da gitti hiç bişey göremez oldum.. biraz saçma sapan da konuşmaya başlamışım..

neyse hastaneye geldik ben yine bayıldım gözümü açtığımda tekerlekli sandalyedeydim.. aman bi de herkes nası panik doktoru hemşiresi sürekli bişeyler diyolar.. lafları anlayamıyorum da bi yandan.. neyse beni görüyomusun falan diyolar ben hiçbirşey göremiyorum birde titreme galdi bana istemsizce kaslarım titriyo böyle bacağım zıplıyo durduğu yerde resmen.. :( bişey kullandın mı falan diyip durdular.. ondan bi önceki gece ise sigara falan takılmıştık biraz ama hiç öyle bişey gelmedi başıma.. senelerdir yani.. ayrıca benimle beraber içenlerde gayet sağlıklılar bi bok olmadı onlara.. neyse..

serum falan takıldı görme yerine geldi falan.. hastaneden çıkıcaz artık.. ben ayağa kalktım yine aynı şeyler görüşüm yine gitti başım dönüyo falan taksi de yine bayıldım sonra eve geldik öyle açtım gözlerimi... feci bir mide bulantısı yine ama bu sefer kustum baya bir içimi dışımı çıkardım... midem bomboş olmasına rağmen.. ondan sonra rahatladım yatağa yattım tekrar.. uyumuşum bi saat falan sonra bir iki dilim bişey yedim neyse o zamandan beri toparladım sayılır.. hala çok küçük başım dönüyo ama bayılacakmış gibi değilim hiç..

yani doktor çok açıklayıcı bişey demedi.. zaten sigarayı duyunca herşeyi ona bağladılar.. laf sokuyolar falan arada.. pislik pislik davranmalar.. taksim ilkyardımın acilinde olduğumuzu da belirteyim..

ha birde tansiyonumu ölçtüler 9-4 çıktı.. düşükmüş heralde ama hiç anlamam zaten tansiyonlardan.. :(

tabi ki sigaradan da olabilir ama üzerinden minimum bi 12 saat geçmişti
regl dönemimin son günleriydi ancak niyeyse bu sefer bol kanamalı geçti
aç karnaydım
zaten vücut direncim birazcık düşüktü normale göre soğukalgınlığı vardı
üç gün önce falan sevgilimle çok pis kavga etmiştik ve ben bayağı üzüldüm ağladım böyle çok hardcore, artık ağlamaktan kasıklarım-karnım acıyodu barıştık falan ama hala olayı üzerimden tamamiyle atabilmiş değildim..
başka küçük streslerim de yok değildi..

internette araştırdım biraz isteri hastalığı diye birşey yazıyo psikolojik ama ben kimsenin dikkatini çekme amaçlı yapmadım k öyle kendiliğinden oluştu gelişti herşey ve normalde de öyle hissetmiyorum zaten çevremdeki herkes benimle yeterince ilgili zaten bilemedim ki bende..

 
sen resmen belaya altın yaldızlı davetiye yollamışsın yau. aç karna, hasta modda çıkmışsın tansiyonunu tabana vurdurmuşsun sonra da bayılayazmışsın. hasta olmayan adam bile kan şekeri ve tansiyon dibe vurduğunda böyle olur.

geçmiş olsun, yemek yemeyi ihmal etme; stresten uzak dur. yanında şeker falan bişey taşı. dünyanın en büyük açıkhava akıl hastanesinde artık nasıl stresten uzak duracaksan artık.
  • darksoul  (29.12.11 11:14:04) 
Öncelikle çok geçmiş olsun büyük ihtimalle psikolojik olarak yıprandığınız için vücudunuz yenik düşmüş ve toparlayamamış kendini hepsi üstüste gelmiş gibi görünüyor anlattığınıza göre.

Bikaç gün dinlenin düzgün beslenin ama ağır değil meyve falan ihmal etmeyin ve psikolojinizi düzeltmeye çalışın bunu nasıl yaparsınız bilmiyorum ama sağlığınızı tehlikeye attığınızı düşünün hiç birşey sağlıktan önemli değil
  • basond  (29.12.11 11:15:51) 
mesaj attm


  • amlakit  (29.12.11 11:17:01) 
çok teşekkürler gençler.. şimdilik iyiyim zten evde takılıyorum.. okul mokul yalan oldu baş dönmesiyle hiç cesaret edemedim..


  • zoyee  (29.12.11 11:23:51 ~ 11:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.