[]

sigara bağımlılığı

hemen 1-2 içişten sonra mı ortaya çıkar?yoksa uzun süreli kullanımdan sonra mı?




 
Nikotin en kolay bağımlılık yapan uyuşturuculardan biridir.


  • alkolik imam  (29.12.11 01:10:48) 
ilk sigara içtiğim günden bu yana 10 yıldır içiyorum henüz bağımlılık yapmadı.

aklın varsa paketi eline bile alma
  • kuduz balik  (29.12.11 01:14:49) 
bir kere içmek tiryaki yapmaz ama ikinciye çok janjanlı bir davetiye çıkarır. sakın ha eğer içmemişsen ağzına sürme.


  • istanbul beyefendisi  (29.12.11 01:19:51) 
kişiden kişiye değişir bence.

ortaokulda bir salaklık yapıp bir arkadaşımla deneme amaçlı 1 paket aldık. 7-8 tane içtik. pek sarmadı. sigara kullanmıyorum. ama örneğin 6 ayda belki 1 tane içiyorum. birkaç bira içtikten sonra bazen, çok ama çok nadir 1 tane sigara içiyorum. niye ben de bilmiyorum. biraz keyifli oluyor aslında. ama hiçbir bağımlılığım yok. sigara kullanmıyorum.
  • gogu delen adam  (29.12.11 01:24:00) 
cigere cekmeyi ogrenip ilk kez basini dondurdukten sonra ekspres olum trenine bindin demektir.


  • artisnot  (29.12.11 01:51:53) 
senin iradene göre değişir, bütün olay senin kafanda bitiyor.


  • goldentitan  (29.12.11 01:52:17) 
olay kafada bence. 8 sene önce içtim ilk sigaramı bu zamana kadar 8-10 paketi geçmemiştir içtiğim sigara, bazen kafam bozuluyo yakıyorum bi tane, bazen önemli görüşmelerim toplantım flan varsa öncesinde yakıyorum bi tane(sigara içerisindeki zehirler falan olmasa aslında yararlı bişi, yani kafayı çalıştırıyo, relax olmanı sağlıyo bilmemne) içki ortamı varsa keyfimde yerindeyse yakıyorum bitane. ama hala bağımlı değilim, ha bundan sonra bağımlı olursam bu konuda bişi diyemicem :))


  • cool pich  (29.12.11 03:45:53) 
lisedeki öğretmenimiz (17 sene önce...):

gidip bakkaldan bir paket sigara alırsan o iş bitmiştir

demişti.

1 taneden sonra ortaya çıkmaz elbet ama çok da zorlamamak lazım.
  • 29ekim2011  (29.12.11 08:22:41) 
Kişiden kişiye değişir bence de.

Son 9 ayda 4 paket sigara içtim, ilk sigaramı da 9 ay önce içmiştim.

Muhabbet falan olduğu zaman günde 2-3 tane içiyorum ya da iki hafta hiç aklıma gelmiyor.

O sigaranın getirdiği rahatlama-salma hissini kaybedip ihtiyaç duymaya başladığınızda tiryakilik başlamış demektir bence. Ama bir sigarayla tiryakilik de olmaz.

Çevre önemli bi de, devamlı hadi gel sigara, hadi gel sigara denen bir yerde içilen sigara artışıyla birlikte tiryakilik süresi kısalabilir, hız kazanabilir.
  • portnoi  (29.12.11 10:17:42) 
kötü birşey olsa biz içmeyiz..


  • sorumvarbenim  (29.12.11 14:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.