[]

* acil hemşirelik tercih sorusu

cevaptan sonra kendini imha edecek bu soru şöyle : imha edilecek gibi değil, neyse kalsın.

4 yıllık hemşirelik yüksek okulu ve 4 yıllık hemsirelik fakültesi arasındaki fark nedir? yani birisi yüksek okul birisi fakülte elbette amma, buralardan mezun olacak kişi için düşünüldüğünde hangisinde okumak daha avantajlı olacaktır?

ist. üniv, florance nightengale denilen bir yer var orası bile yüksek okulmuş mesela.

kız kardesim yazmayı dusunuyor, yaparım diyor, güya özel sektörde iş imkanı iyiymiş. ben de bilemedim.

 
hmm. hastahanedeki konumu açısından yahut mezuniyet sonrası imkanlar açısından hangisi daha iyi peki? "siz yüksek okul mezunusunuz x yapamazsınız, şuraya giremezsiniz" diye bir durum olur mu ileride diye korkuyoruz. bilen bir hemşire gelse keşke.


  • nihilanth  (24.07.08 23:46:18 ~ 23:46:35) 
fakulte daha iyidir herhalde. belki de ismi yaniltiyordur. hlahguth(?) nickli kullanici doktor saniyorum. belki o biliyordur. hani bu sektorde ya, o bakimdan


  • osuruklu  (24.07.08 23:52:10) 
dedikleriniz ne kadar mantıklı olsa da fikir sahibi olmak açısından değil hayati bir tercih söz konusu olduğu için yine de daha iyi bilen bir yorumu bekliyoruz. teşekkürler.


  • nihilanth  (24.07.08 23:52:52 ~ 23:53:01) 
meslek yüksek okuluna girerken kardeşinizin aobp si 0,8 yerine 0,5 le çarpılabilinir, sağlık meslek lisesi mezunu değilse eğer. onu düşünmek lazım.


  • kara kadife  (24.07.08 23:53:02) 
kara kadife bundan emin misiniz? olabilir derken? düz lise mezunu kardeşim.


  • nihilanth  (24.07.08 23:55:22) 
bi arkadaşım hemşirelik yanında açıköğretimde de okuyodu.. nedenini sorduğumda açıköğretimde okumazsam yükselemem başhamşire olmama falan demişti.. o aarkadaş şimdi amerikada work and travel olayına girdi.. msnde görünce ona ayrıntılarını sorarım sana da cevap yazarım 1 hafta içinde..
not:arkadaş marmarada okuyodu..haydarpaşa kampusunde.. yuksek okul mu yosa fakulte mi bilmiyorum öğrenince onu da soylerim

  • zubundy  (25.07.08 00:06:30) 
daha onceden hemsirelik bölümlerinin bir kismi 2 senelik bir kısmı dört senelikti. bir kac sene once hepsi 4 senelik oldu. ikisi arasinda bir fark yok. florance nightengale en prestijli olanlarindan bir tanesidir. puanı tutuyorsa girsin ama özel sektörde de olsa is imkanlarinin ve gelirinin iyi olacagi beklentisi icine girmesin zira cok mezun var. ekstra bir özelligi yoksa (özel dal hemsireligi sertifikalari-icu, diyaliz ve yabanci dil gibi) sıkıntı ceker diger bölüm mezunlari gibi.


  • atmacaged  (25.07.08 00:14:11) 
zubundy arkadaşınız 2 yıllık okuyor olmasın? çünkü 2 yıllıklar baş hemşire olamıyor diye biliyoruz biz de. ancak yine de sorup öğrenirseniz sevinirim.

o 0.5 puanla çarpılma olayı varsa(ne oldugunu da bilmiyorum) mesela iş zor duruma düşebilir. ösym kitapcıgında bir acıklama yokmus o konuda ama.

şimdi hepsi karıştı. birisi toparlasa şunu şunu yap dese ne güzel olacak ama :)
  • nihilanth  (25.07.08 00:15:23 ~ 00:21:02) 
şimdi arkadaşlar toparlıyorum, 1- hemşirelik fakültesi diye bir fakülte yoktur, olsa olsa sağlık bilimleri vb. fakültenin hemşirelik bölümüdür. 2- meslek yüksek okulları uzun bir süredir hemşire yetiştirmiyor yani 4 yıllık hemşirelik veya sağlık yüksekokullarıdır bu da 3- fakülteyle yüksekokul arasında hiçbir fark yoktur önemli olan hangi bölümü bitirdiği olacaktır. nokta.


  • snowman  (25.07.08 00:25:04) 
öss kitapçığında ilgili bölüme bakın, ancak genel kural o şekildedir. düz lise mezunuysa iki kere dikkat etmek lazım böyle şeylere.


  • kara kadife  (25.07.08 00:27:32) 
sevgili nihilanth,
fakülte ve sağlık yüksek okulu arasındaki fark mezun olunduğunda( eğer devlet memuru olunursa);
memuriyete başlayınca memura verilen dereceler(4ün 2 si,7nin 8si falan malan)arasında fark yaratır.yani fakülte mezunu kisi daha üst derece ile baslar memuriyete.dolayısıyla az da olsa daha fazla maas alır.
hemsirelerin aldıkları eğitim cok da farklı diildir yani..(hacettepe burda en iyisidir)
hemsirelerin mezun olunduğunda kolay iş bulabildikleri evet doğrudur.ancak devlet isine girebilmeleri gün gectikce dahada zorlaşıyor .ki 2yılda bir atamaları olur..
  • kuşkucuokur  (25.07.08 14:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.