[]

İnsan Kaynaklarında Hale Etkisi

evet sevgili insan kaynakları üyeleri, sevgili halkla ilişkiler departmanı elemanları, sevgili müdürler ve şirket çalışanları. bir torlak olarak hocam bana bu odevi verdi ve yarın son gün içinden cıkamıyorum. hale etkisi derken ne anlattıgını bir türlü anlamadım, internette de bulunmadı bu konuyla ilgili bir şey.

bu konuda geniş geniş bilgisi olanlar bildiklerinden faydalandırırsa cok iyi olur. simdiden tesekkurler.


 
hale derken?
aklıma şu geldi:

(bkz: insan kaynaklarından aylin hanım ile görüşmek)
  • baldur  (28.12.11 13:13:02) 
vallahi hoca boyle yazdırdı ben de sasırdım.


  • karamuratbenim  (28.12.11 13:18:45) 
baldur abi yok mu yapacak bir şey.


  • karamuratbenim  (28.12.11 13:20:09) 
www.eksisozluk.com

www.eksisozluk.com

bununla ilgili seyler. ancak insan kaynaklarıyla ilgili dokuman lazım.
  • karamuratbenim  (28.12.11 13:27:35) 
www.yenibiris.com

@kulustur sen patrona söyle, o ik müdürünü kovsun :)
  • merhum  (28.12.11 16:29:20 ~ 16:29:36) 
"halo etkisi" olarak araştırırsan pat diye bulacaksın :) (aslı halo effect tir)


  • morartu  (28.12.11 16:36:31 ~ 16:37:05) 
insanlar genelde karsısındaki kişilerin davranıslarına anlam yuklerler. Karsımızdakinin davranıslarını bir butun olarak algılamaya yoneliktir bu durum. Ve o kişinin davranıslarının tutarlı oldugunu dusunme egilimindeyizdir. çok az bilgiye sahip oldugumuzda dahi durum bu sekilde olabilir. cogu kez de insanları ya iyi ya kotu olarak algılarız. ornegin iyi olarak algınan kişi olumlu bir cerceveye sokulur ve ona butun iyi ozellikler yuklenir. Aynı zmanda bu durumun tersi de soz konusu olabilir. Birini oncelikle kotu oldugunu düşünmüşsek diger davranıslarını da bu kalıba oturturuz. mesela bir kız guzelse, bu kızın aynı zamanda sempatik, sıcak kanlı, zeki ve comert oldugunu dşünebilirz. bu egilime ise "hale etkisi" denir.


  • antikitleruhlu  (28.12.11 21:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.