[]

İngilizce "Sayın Büyükelçi" nasıl denir?

Soru başlıkta.
Teşekkürler.



 
Kendisiyle direk olarak konusuyorsan Mr. Ambassador diyebilirsin. Yok eger bir mektup ya da ne bileyim buna benzer bir seyse kalıp soyle olabilir:

"The Honorable x, Ambassador of y."

x = Büyükelçinin ismi
y = ülkesinin ismi
  • scuderia  (28.12.11 10:53:55) 
i have a child slave in my basement

diyebilrisiniz.
  • wessago  (28.12.11 10:54:12) 
dear great delegate:)


  • raki masasinin degismez adami  (28.12.11 10:55:29) 
Hiç bir büyük elçiliğe mektup vs. yazmadım ama düşünüyorum "Dear Mr. Ambassador" en düzgün kullanım olacaktır gibi geliyor.


  • wallcan  (28.12.11 10:57:35) 
"your honorable ambassadors" dedim son tahlilde. ekselansları dercesine.


  • 9kuyruklukedi  (28.12.11 10:59:35) 
The formal form of address for an ambassador is generally the form that would be used to address a head of state: "(Your/His/Her) Excellency" followed by name and/or the country represented. In many countries, less formal variations are frequently used, such as "Ambassador" followed by name, or the name followed by "Ambassador of...". In the United States, "Mr. Ambassador" may be used.

diyor wiki. bizzat "ekselansları" denildiğini duymuşluğum vardır.
  • anonim yazar  (28.12.11 12:52:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.