[]

trafik cezası

selam ceza mağdurları,
hayatımın ilk cezasını sol farım yanmadığından yedim. yalvardım yakardım öğrenciyim dedim dinlemedi adam. farın yanmadığını da polis durdurduğunda anladım işin kötü yanı.
30/19'dan yazdılar cezayı. 66 lira imiş. tamir etti yazdık yoksa bağlardık dedi memur. iyi mi yaptı kötü mü yaptı ben anlamadım.

itiraz edilmez 49 lira için (yoksa edilir mi?) bunu yatırayım diyorum da nakit vermeyeyim karttan çeksinler şubatta yatırayım da duyuruyu biraz kurcalayınca netten ödenebildiğini gördüm. sorun netten ödediğimde bana dekont verecek mi, ilerde ödemedin derse yüzlerine vuracağım kağıt verecek mi bana netten devlet ?

yani kısaca bana yol gösterin dostlar.

 
iyi yapmış. Far yüzünden bağlama hakkı varmı bilmiyorum ama o cezayı yazmaya niyeti varsa her türlü yazar yani kaçarı yok ancak dilinin çok iyi laf yapması ya da çok fena şanslı falan olman lazım yırtmak için veya rüşvet o da yerse.

Valla yatırma usüllerini bilmem ama bir kere eve geldi ceza, silivri de yüksek sesle müzik dinlemekten kesmiş cezayı önce cep telefonu ile konuşuyor yazıp üzerini karalamıştı gittim ziraat bankasına ceza tutarı üzerinden %25 indirimli almışlardı ya da daha fazla. Ama bu indirim için tebliğ tarihinden itibaren belirli bir süre var.
  • skywalkeremre  (27.12.11 23:22:29) 
hacı xenon değilse eğer 10 liralık işi vardı farın. 5dk'da çıkarır takardın. banka e-dekont veriyo. ayrıca polis sorgusunda çıkıyo ödenmip ödenmediği yani kimse demez ödenmemiş diye.


  • kim milton nielsen  (27.12.11 23:29:41) 
itiraz müessesesi pek işlemez. bağlama hakları vardı. ama bağlamamışlar çok da iyi olmuş. o 49 lirayı ver bence hiç uğraşma...


  • istanbul beyefendisi  (27.12.11 23:32:08) 
-tabiki iyi yapmıs memur. baglasaydı arac otoparka goturulecekti.ekstra zaman+ ugras+ para.

-hangi konuya itiraz edeceksin? itiraz edecek bir konu goremiyorum.

-netten odersin e-dekont veriyor.ister yazdırır saklarsın istersen pc'de saklarsın. ayrıca ilk 15 gun icinde odersen yuzde 25 indirim var.o da dedigin gibi 49 liraz yapıyor.
  • goba  (27.12.11 23:35:53) 
başıma 2 kez geldi bu olay benimde... biri şehir içinde, biri şehirlerarası... ilkinde (şehir içinde olanda) araç tüvtürk'ten çıkalı 2-3 gün olmuştu, memur bey'e de söyledim yollar dandik daha yeni bakımdan çıktık diye ama bağlardık aslında aracı ama araçta aile var (aile dediği de kız ark'm sadece :) ) geçici tamir edildi diye not düştü ve cezayı kesti... şehirlerarası olanda, memur bey durdurdu, 50 metre ileride yaptıracağım açık 1yer olduğunu söyledi, ehliyet ruhsat bende kalsın siz yaptırın gelip alın dedi... ben dönüşte ceza bekliyordum ama ceza kesmedi. yani duruma göre değişiyor ama dedikleri doğru; gece sürüş güvenliğini ihlal ettiği için aracı bağlama hakları var.... 15 gün içinde öderseniz %75'ini ödüyorsunuz...


  • kamyonsans  (28.12.11 00:37:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.