[]

İlk ve ortaokul seviyesine ingilizce dersini nasıl verebilirim?

Arkadaşlar,

Özel ders vermek istiyorum. Bilkent Üniversitesi 2. sınıf Uluslararası İlişkiler öğrencisiyim. Yavaştan özel ders için öğrenci aramaya başlayacağım fakat ne gibi yolları izlemem gerekiyor, hangi konulardan başlayıp ne gibi yöntemler uygulamam gerekiyor? Ya da hangi kitabı kullanmalıyım?

Yardımlarınıza çok ihtiyacım var, teşekkürler.

 
internetten müfredata bi göz gezdir...sbs için konu anlatımlarıda bulabilirsin bi bak:)


  • action_f0rever  (27.12.11 21:41:42) 
ortaokuldan kastın lise mi yoksa 6,7,8 mi ?


  • zaraeta  (27.12.11 21:45:49) 
@zaraeta, ortaokuldan kastım tus'a hazırlanacak olanlar yahu, ne yaptın sen. abi tabiki de 6-7-8 :D


  • exla  (27.12.11 21:46:56) 
yok hani şu anda orta öğretim resmi olarak liseyi kapsıyor ya, kafam karıştı o yüzden. :D

eğer "kafamı fazla yormadan gidiyim işte ya." diyorsan bilkent yayınlarının bir sürü kaynağı var adlarını hatırlamıyorum. bi kitabevine bak incele.

ama "bunun seviyesi iyi ya la. ben daha da iyi hale getiririm, hem tam manasıyla hazırlanır diyorsan cambridge'nin more serisini görmüştüm bir yerde. (6,7,8 özellikle de 7,8 için sağlıklı olabilir bunlar sadece.) 1-2-3 diye 3 serisi var zaten. :D ankaradasın sanırım. kızılaydaki korsancıları biliyorsundur. dövüş kakış 3 serinin toplam 6 kitabını 50-55 teleye bulabilirsin. sonra başla en baştan, sırayla git. etkinlikleriydi falan fazla kurcamalamadan. grammer anlat geç. vocabulary falan çocuğun kendisine bağlı bir şey zaten.
  • zaraeta  (27.12.11 22:02:16) 
insanlar "nasıl öğretirim"i en iyi başarabilmek için bu işin okulunu okuyorlar senelerdir, metodolojisini alıyorlar, dramasını alıyorlar, young learners'ını alıyorlar. öyle bir soruda öğrenilecek şey değil nasıl öğretileceği. bakıyorum verilen cevapların hepsi şu yönde: yükle grameri çocuğa, sonra "türkiye'de yabancı dil eğitimi neden böyle". keşke işi bilenlere bıraksanız. biz de öğrenciyiz, ek gelir lazım anlıyoruz halden ama "LÜTFEN" yapabileceğiniz başka şeyleri araştırın. çarpık çarpık devam etmeyelim artık. "ben yapmasam çarpık yapı duracak mı?" sorusu gelebilir. evet duracak. sen yapmazsan, o yapmazsa, herkes duyarlı olursa eğer, duracak.


  • letheavendangered  (27.12.11 22:51:12) 
@letheavendangered,

(bkz: easy tiger )
  • exla  (27.12.11 23:25:04 ~ 23:25:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.