[]

Pisuvardaki Tortu???

dünyanın en salak sorularından birini soracağım. Önce bir girizgah yapmam lazım:

ben sabah kahvaltısından sonra mutlaka büyük bir fincan kahve içerim. akşama kadar da bir demlik filtre kahveyi gövdeye indiren bir bağımlıyım. fazlasına keyfim karar verir. bu eylemleri gerçekleştiriken de bolca sigara tüketirim. bir de haiften takıntılıyımdır: hep aynı pisuvara işerim mesela. az önce iş yerinde tuvalete gittim pisuvarımın (benimsedim evet) köşesinde kahverengi bir tortu oluşmuş. "ulan" dedim "yoksa?!?" elemanlar günlük yüzeysel ve haftalık derinlemesine temizlik yapıyorlar. türkiye'de görülmedik şey değil, biri gelip pisuvara sıçtı mı diyeceğim geliyor ama akademik bir kurumdayım. olabilir mi, benim kahvelerin ve sigaraların böyle bir tortusu?


 
akademik farketmez sıçmıştır.


  • flate  (24.07.08 16:13:24) 
Kurum akademikse sigara ve kahveden de kaynaklanıyor olabilirfsldfkdf


  • gercektenmi  (24.07.08 16:24:26 ~ 16:24:52) 
Tortu dediğiniz şeyin kalınlığı ne kadar bilemeyeceğim ama geçen seneki öğrenci evimdeki tuvalette de aynı şey olmuştu. İşiyorsunuz ediyorsunuz, sonra eğer periyodik olarak temizlenmezse (sadece sifonu çekmek yetmiyor) bir müddet sonra orada kahverengi tortular oluşmaya başlıyor. Anladığım kadarıyla canlı yaşamı başlıyor orada :) Küf gibi bir şey sanırım.

Bir de şöyle bir şey yapabilirsiniz. Kimse yokken eğilip koklayın. Boksa bok kokar, değilse 1 hafta ocağın üstünde beklemiş makarna tenceresi gibi küf kokar. Bu şekilde ayırt edebilirsiniz (tabi çiş de kokacaktır o ayrı)
  • vita vinum est  (24.07.08 16:40:22) 
pisuvarinizin derinlemesine temizliginin hemen ardindan devamli sol tarafina i$eyin. 2-3 gun icinde sorunun sizden kaynaklanip kaynaklanmadigini anlarsiniz.


  • theli  (24.07.08 22:34:36) 
klozete kola döktüğümde aynı sonucu almı$tım bi tortu bıraktı turuncu kahve. tuz ruhuyla temizledim sonra.


  • durum serserisi  (21.08.08 19:30:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.