[]

interrail, guzergah, mevsim, vs..

mart sonu ya da nisan basi gibi 22 gunluk global pass interrail biletimle beraber yollara dusme amacim var. guzergah genel olarak soyle olacak:

viyana(ucakla gidis)-prag-dresden-berlin-amsterdam-bruge-paris-venedik-floransa-roma(ucakla donus)

gorus almak istedigim konular ise sunlar:

1-yolculuk tarihi olarak yukarida bahsettigim zaman araligi bir sorun teskil eder mi? Ya da tersten sorarsak avantajlari olur mu?
2-"Rota'ya surayi ekle surayi cikar" diyebileceginiz yerler var mi? Mesela bu rotaya lizbon'u eklemek mantikli olur mu vakit ve butce acisindan?
3-Ve kafami kurcalayan baska bir sey: hostel rezervasyonu...simdi diyelim ki trenden indik, hostele yerlesir yerlesmez internetten bir sonraki yerin rezervasyonunu mu yaptirmam gerek? yoksa sehirde bir tur atip kac gun kalacagimi netlestirip mi rezervasyon yaptirmaliyim?

30'unda tek basina yola cikmayi kafaya koyan su densize bir yardim eli lutfen:)

 
1-soğuktan ve yağmurdan çekinmiyorsan etmez. hostellerin daha boş ve ucuz olması gibi bi avantajı olabilir.
2-rota hoş.
3-hayır. bi şehire gitmeden 1 gün önceden de rezarvasyon yaptırsan yer bulursun. hatta bu yaz, haziran-temmuz aylarında rezervasyonsuz gidip prag-amsterdam-roma gibi şehirlerde konaklama imkanı buldum.
  • kamile necaset  (27.12.11 19:30:24) 
1 bence bahar yolculuk için ideal bir zaman dilimidir. nisanın ilk haftası paskalyaya denk geliyor. paskalya bu sene nisan 8 olmalı. bunun avantajı kutlama vs şeklindeki olaylara denke gelebilmek(avrupada noel kadar şahşalı kutlanmasa da) ama dez avantajı paskalya da 7-8-9 u -biraz şehrine de bağlı olarak- ortalıktan el ayak cekilmesi ihtimali kuvvetli. muze dukkan vs kapalı olabilir. bir de bu haftada turist akını cok olur her yere tatil dolaysıyla.

3. ben temmuz sonu sezonun yüksek oldugu bir donem interrail yapmıştım. her seferinde indigimiz sehrin garından tourist infoya ugrayıp sonra da kafamızda belirledigimiz bir iki hostele ugruyorduk. her seferinde ilk gittigimiz yerde yer bulduk. yani rezervasyon filan yapmadık oyle. bu arada gittiginiz yerlerde 1 veya 2 yıldızlı otellere de bakın hostellerle aynı fiyatlarda olabiliyor.
  • nwnd  (27.12.11 19:35:24) 
1 - sehir festivalleri/etkinlikleri yakalamak, yolda daha fazla backpacker ile tanismak, yagmur/camur olmadan gezmek tozmak acisindan yaz donemi daha iyidir. Ama hostellerin bos olmasi, yogunlugun az olmasi (trenler acisindan da onemli bir konu bu) gibi sebeplerden bahar donemi de fena degil. hangisi senin icin daha oncelikli bunu belirlemen lazim.

2 - Rotan guzel gozukuyor, cikaracak olsam viyana ve dresden'i (aslinda buna gitmedim ama) cikartirdim rotadan. Ispanya tarafina gectin mi 22 günde rotayi tamamlaman zor olabilir ancak bir Barcelona ve Lizbon gorulesi yerler. Ote yandan Viyana yerine ben olsam Budapeste yapardim. Hirvaristan da ucuz ve güzel bir memleket olmasi acisindan, ozellikle seyahatini yaz donemine kaydiracaksan gozden gecirilebilir.

3 - Ozellikle yaz doneminde bazi sehirlerde (Amsterdam mesela) onceden rezervasyon yaptirmak akillica olabilir. Bahar doneminde haftasonu belki sikinti yasayabilirsin ama genelinde problem olacagini sanmiyorum. Venedik icin aklinda bulunsun, Venedik merkezinde hostelde kalma, gereksiz pahali. Mestre var Venedik'in hemen yaninda, ulasim cok cok kolay, orada kalinabilir. Ayrica butcen kisitliysa Couchsurfing.com dan faydalanabilirsin kalacak yer ayarlamak icin.
  • perkele  (27.12.11 20:01:50) 
2. ve 3. arkadaşlar çok güzel cevaplamışlar hepsini. eklersem bişeyler;

2-lizbon ne kadar ilgi çekici olsa da şu rotanı çok sarsar. zamanı bitirir. barselona dememişken lizbon tuhaf kaçar ayrıca. ben olsam paris'ten sonra bordeaux'ya uğrarım. ordaki insanlar biraz daha misafirperver (fransız kabalığına karşılık) ve görülesi şarap bahçeleri var. "st. emilion" kelimelerini aklınızın bi köşesine yazın. böyle bir tecrübe yaşayamazsınız. doğu tarafına geçmeyeceğiniz kesin herhalde. eğer olur da olursa bir belgrad var ki..
venedik'e de sabah gitmeye çalışın derim önemli tavsiyelerimden biri olarak. akşamına da kalmadan dönün. çünkü venedik'te görülecek-yiyilecek-içilecek kayda değer bir şey yok! hem pahalı hem de tek kişi için gereksiz burası. efsaneleştirmişler.
3-aynı @nwnd'nin dediğini yaptık biz de ama yaz dönemiydi. eğer baharda hostellerin çoğu kapanmıyorsa işiniz bu şekil kolay olabilir.
  • hikaye mesture  (27.12.11 20:30:20) 
2- kesinlikle viyanayı çıkarma, dresden çıkabilir gibi duruyor çok bir numarası yok, onun yerine budapeşteyi ekleyebilirsin. o üçlüyü de (viyana - budapeşte - prag) bölmemiş olursun böylece. berlin güzeldir ama bence köln daha güzel. berlini çıkar diyemem ama vaktin olacağını düşünüyorsan bir günlüğüne köln'e de gidebilirsin bence. olmadı amsterdama köln üzerinden geçersin. floransaya kadar gitmişken 1 saat mesafedeki pisa'ya da gidebilirsin. tabi kuleye çıkmak için 15 euro filan vermen gerektiğini unutmamalısın. lizbon zor olur, uzak olur. ha tabi romadan filan ucuz uçak bileti bulur gider gezer dönersin o ayrı, ama onu internetten araştır bence. en az 2 gün koy.

3- rezervasyon için önceden ödeme yapman gerekmeyecekse tahmin ettiğin gidiş tarihlerinde önceden rezervasyon yaptırman yararına olacaktır, nasılsa para filan ödemeyeceksin gidemesen de zorlamaz seni.
  • in vino veritas  (27.12.11 20:33:14) 
tesekkur ederim arkadaslar ayrintili cevaplariniz icin:)


  • gamli baykus  (30.12.11 10:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.