[]

İddaa bayii devralmak karlımıdır? Bu işe girilirmi?

Sevgili Romalılar

Ankara Sincan da güzel sayılabilecek bir noktada iddaa bayi işleten bir arkadaşımız var. Bu arkadaş zamanında işsizlikten bu işe girmişti ama şimdi aselsanda iş bulunca haliyle devretmek istiyor. Hatta hazır müşteri de var ancak hatır için bekletiyor. Hal böyle olunca biz de 4 arkadaş bu işe atladık gibi. 70.000TL ye bırakacak gibi. Ama daha oturup doğru düzgün konuşamadık arkadaşla da. Yeni tam bilmiyoruz durum nedir ne deyildir? Aldıkları yüzdeleri biliyorum ama kazanılan paranın üzerinden gelir vergisi ıvır zıvır kesilirmi bilemiyorum yada sonradan başka masrafları var mı hiç bişey bilmiyorum.
Kişi başı 17-20 milyar gibi bi parayı bu işe bağlamak mantıklımıdır sizce?


Not: Şimdiden yazayım internet bu işi bitirir diyeceklere kesinlikle katılmıyorum çünkü dükkana gelen kitleyi biliyorum gelecek on yıl bu iş batmaz bence. Ama kazançlı olurmu onu bilmiyorum işte.

 
ben kesinlikle alırdım.


  • artikbenimdebirvolvomvar  (27.12.11 15:31:23) 
ben olsam 4 kişi girmezdim bu işe.ortak olunan işten hayır çıkmıyor. adamlarla kavgalı olup ayrılırsın:) ayrıca kar 4 e bölünüyor falan. ben olsam 4 kişi girmem.
ayrıca 70.000 tl biraz pahalı gibi.

  • Jan Valjan  (27.12.11 15:32:10) 
bizim iddaa bayimiz vardı, elimizden alana kadar (bu ayrı bir konu). Öncelikle iddaa bayii devredilemez. bu kesindir , yani eğer bayii eski sahibi üzerine kayıtlı kalacak siz işletecekseniz, adamlara güvenmeniz şart. Ayrıca 70000 çok para. biz 30000 e devretmiştik. eskiden olsa %7.4 pay veriyordu inteltek. ancak oran şimdi düştü sanırım en son %5 civarı. bu durumda 70000 çok.


  • pipbull  (27.12.11 15:44:31) 
günde 5000 lira ciro yapılsa ayda 150000 yapar. yüzde 5 i 7500 lira bölü 4 1875 lira. iş yerinin kirası var mı? varsa bir de kira bölünecek çalışan elektrik vergi vs vs. kim çalışacak dükkanda başında hanginiz duracak. bana çok mantıklı gelmedi. kasadan para çalma işi çok sık olur böyle şeylerde 4 arkadaş da birbirinize çok güveniyor musunuz? eğer ki bu parayı vereceksen arkadaşın çalışacaksa sana da ayda 500-1000 lira para vermeyi kabul ediyorsa düşünme gir diğer türlü bana çok mantıklı gelmedi. 17 bin liran 24 ayda çıksa sonrası kar olarak kalır. ama çalışılacak yapılacak iş değil.


  • madworld  (27.12.11 16:25:08) 
teşşekkürler çaçalar. ortak olmayı düşündüğümüz adamlardan biri zaten 7/24 bayide oturuyo. daha ayrıntılı konuşamadık satanla da. ama devredilmediğini bilmiyodum. söylediğiniz iyi oldu pazarlığı ona göre yaparız. ayrıca 70bin bence de çok ama hazır müşterisi var felan diyip acaba bizi mi gazlıyo ki?


  • genc irisi  (27.12.11 16:27:39) 
dükkanda ortaklaşa durmayı düşünüyoruz. şimdilik 3 kişi işsiz durumda. çalışan kişiye de günlük belli bi yevmiye vericez. 600lira da dükkan kirası var onu unutmuşuz. en son barça-real derbisinin olduğu gün 20bin ciro yapmıştı dükkan.
cihaz da günlük tüm gireni çıkanı listeliyo hırsızlığın önüne de o şekil geçeriz diyoruz. tabi işe başlamadan ciddi bi sözleşmede imzalıycaz aramızda.

  • genc irisi  (27.12.11 16:31:40) 
zaten asıl para şampiyonlar ligi uefa maçları ve dünya kupası zamanında kazanılıyor. yazın zarara girmeniz olası.Kimse uğramıyordu genelde (bizimki de çok işlek bir yerde ve tektik.) Aylık 3000-4000 kar getirisi kesin gibi ancak yazın sıkıntı var unutmayın.


  • pipbull  (27.12.11 16:51:39) 
birde olayı yapan makine önemli diye biliyorum. İdda ilk yasallaştırıldığında herkes o makineyi alamıyordu bi tanıdığımız milletvekili aracılığıyla almıştı makineyi.Halen almak zormu bilmiyorum.

Sonuç: 4 kişi çok sayıyı yarıya indirin, adamlada sıkı pazarlık sonucu işi max 50 bine bağlayın derim.
  • Bysb  (28.12.11 15:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.