[]

Monitöre görüntü gelmiyor

Ekranda elektrik var, bilgisayarı açıyorum, bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor.
Bunun sebebi ne olabilir? Yüzlerce sebep olabilir ama en muhtemel olanlar nelerdir?



 
bilgisayar ı açarken bipleme nasıl oluyor. Açarken bir bip sesi gelir. bir reset atıp bakar mısın. 3 kısa 1 uzun vb. mi? yoksa hiç mi? yoksa tek mi?


  • wallcan  (27.12.11 13:35:47) 
monitörü ekran kartına bağlanan kablosunda sorun olabilir. en olası bu sanırım..


  • patir  (27.12.11 13:36:01) 
Bip sesi yok mu?


  • TufanHan  (27.12.11 13:39:23) 
hoparlörler açıksa windows başlama sesi geliyor mu?
harddisk sesleri duyuluyor mu, ışığı yanıyor mu?

yani sistem açılıyor mu?
  • f2dx  (27.12.11 13:42:10) 
şu an başka bilgisayardan yazıyorum. ama pc açılırken herhangi bir farklılık yok, farklı gelen bi bip sesi yoktu. eğer normalde bir kere bipliyorsa, yine bir kere biplemiştir yani.


  • emricardo  (27.12.11 13:42:53) 
@f2dx
hoparlör açık değildi ben denerken, dolayısıyla o konuda birşey diyemeyeceğim.
Ama sistem açılıyordu diye tahmin ediyorum. kasanın çalışma sesinden bu kanıya vardım.
  • emricardo  (27.12.11 13:44:37) 
bipleme sesini sorma sebebim şuydu. Tek bip sorunsuz biosun devreye girdiğini gösterir yani tek bip varsa anakartta sıkıntı yoktur,enerji tam gidiyordur vs., bir uzun 3 kısa ekran kartı arızasını işaret eder falan filan. Dolayısıyla ekranda veya ara kablo bağlantı vb. yerlerde sorun olabilir. Alıp deneyip şahsen bakmadan çok açık teşhis zor.


  • wallcan  (27.12.11 13:48:53) 
kondansatörlerde elektrik birikmiş. kablolarla kartlarla oynamadan önce şunları yapın:

fişi prizden çekin.
power düğmesine 2-3 kere basın.
fişi takın.

hala açılmıyorsa kablolarla kartlarla oynarsınız.
  • kibritsuyu  (27.12.11 13:51:50) 
geçenlerde benim pc de benzer bir şekilde bozuldu; www.eksiduyuru.com anakart yanmış meğersem, anakartı değiştirdim..


  • toshiro  (27.12.11 15:47:31 ~ 15:47:40) 
pc'den bip sesi gelmiyor. kasanın fanı çalışıyor, onun sesi geliyor sadece. ve windowsun açılış sesini duymuyorum çünkü, en son pc'yi sessize almıştım. fişi prizden çekip, 5 kere power'a basıp tekrar denediğimde de birşey değişmedi. ara kabloyu da söküp taktım.
şimdi ne yapmamı önerirsiniz? ekran kartına yada kablosuna hiç dokunmadım henüz.

  • emricardo  (28.12.11 16:50:13) 
bip sesi gelmiyor ise büyük ihtimal anakart da sorun vardır. yanmış olabilir. bir bilgisayarcıdan net yardım alman lazım. Güç kaynağıyla alakalı sıkıntılarda da olabiliyor budurum da çok ihtimalli görmüyorum. toshiro ile çok benzer durumunuz.


  • wallcan  (28.12.11 17:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.