[]

pimapen ve acayip bir koku sorunu

4 ay önce pimapen yaptırdık pencereleri. o günden beri evin içi böyle petrol ürünü bir şey kokuyor. camı takan adam, camların etrafında siyah bir yapıştırıcı malzeme var o kokuyordur dedi de, 4 ay kokar mı kardeşim? ev resmen petrol kokuyor. bu ne maddesidir bilen var mı? zararlı mıdır, ne zaman geçer kokusu?




 
plastik gibi mi ? pimapenin kenarına takılmış ? ısıyı geçirmesin diye takılıyo eğer bahsettiğiniz şey ise.bizde yaptırdık beyaz renk ama koku fln yok.


  • semson  (26.12.11 22:32:11) 
camla profil arasındaki siyah kauçuk şey ise bahsettiği, kokmaz o. doğramayla duvar arasına ne sıktı ki acaba 4 ay koku yapacak kadar..


  • african rain  (26.12.11 22:42:39) 
pimapen hava almayı engellediğinden ahşap doğrama gibi olmaz bu arada. yani havasızlıktan dolayı bir koku olmasın?


  • african rain  (26.12.11 22:43:53) 
plastik gibi ama siyah, zaten doğramanın içinde kaldı görünmüyor dışarıdan. farklı bir şey sanırım.


  • s e  (26.12.11 22:44:13) 
vinil klorid karaciğer kanserine sebep olabilmektedir unutmayın.


  • swayze  (26.12.11 22:44:59) 
heh evet o siyah kauçuktan geliyordur falan dedi de usta. ama doğramayla duvar arasına sıktığı şeyden olabilir doğru, çünkü daha önce yaptırdığımız odalarda yok o koku. havasızlık kokusu değil, benzin gibi bir koku daha çok. e acaba geçmez mi ileride bir gün bu koku, ne koydularsa tutturmak için.

ya aslında kauçuk da değil, doğramanın içine camı oturtuyorlar ya, o birleşim noktasına sürdükleri bir madde sanırım
  • s e  (26.12.11 22:46:57 ~ 23:07:51) 
pencereyi yani çerçeveyi oturttuktan sonra duvarla çerçeve arasına köpük falan sıkılır. izole bir malzeme vardı. onlar genellikle sarı renkte olur. sanırım sizde siyah. yani başka bir yalıtım maddesi kullanılmış.

bir de anlamadım, neden sormuyorsunuz adama. e milyonlarca pimapenli ev var. misafirliğe gidiyoruz, okulda, iş yerinde vs. her yerde var ama bu koku yok. bu işte belli ki sizin bir ustalığınız(!) var.
  • kmtetrfn  (26.12.11 23:28:08) 
Gerçekten markası Pimapen ise danışma hattını arayınız. Yok open bupen ise devamlı evi havalndırınız. Devamlı. Önemli bu.


  • ucurulmusayasofya  (27.12.11 00:07:38) 
çift camın kenarlarındaki siyah macundan bahsediyorsanız, tiyakol, o madde evet ağır kokar fakat 4 ay kadar kokmaz. kaldı ki cam montajınız esnasında o madde tamamen kurumuş olarak gelmek zorundadır. şöyle diyeyim: ısıcam, çift camları için garanti belgesi veriyor ve bunun şartları var. örneğin sizin pencerelerinizi yaptırdığınız bayii bu camı hangi bayiiden temin ediyorsa, cam bayiisi çift camı bahsettiğim macun sürüldükten 24 saatten önce teslim etmemesi lazım. 24 saat öncesi teslimlerde bu macun hala ıslaktır ve zaman içinde çift cam arasında lekelenme, tozlanma ve buğulanma gibi sorunlar olacaktır. bu camların montajı yapılırken etrafında koli bantı(genelde şeffaf) var mıydı? Eğer varsa, camlarınız daha tiyakol tam kurumamışken montajlanmış demektir. zaten kokuyu geçtim bir süre sonra o camların arasında bahsettiğim şikayetleriniz olacak. yani koku geçse bile, camlarınız o halde geldiği için bile Pimapen'i arayabilirsiniz. Kullanıcı hatası olmadığı için de, size aynı bayiiyi tamirata yönlendirir. Bu tamirat için bedel ödenmiyor. Sorun giderilmezse tekrar arayıp başka bir bayii talep edin. Yeni gelen bayiiye de herhangi bir ücret ödemenmiyor. İkinci bayiinin masrafı, ilk bayiiye fatura edilir.
Bunun dışında pvc doğramayla duvar arasına izolasyon köpüğü sıkılıyor. Bu çok elzem bir durum değil aslında. Sıva boyunca farklılar varsa açıklıkların kapatılması için tercih edilir. Çünkü doğrama elde olan en küçük ölçüye göre yapılır. İzolasyon köpüğü ise sarı bir madde. Siz bunu büyük ihtimalle kuruduktan soran görmüş olabilirsiniz. Sünger görünümlü, kirli sarı ve kabarık halde kurur. Fazlalıklar falçata yardımıyla kesilip üzerine sıva yapılır. Lakin bu bahsettiğim malzeme de 4 ay boyunca kokmaz. Sonuçta oturulan bir evden bahsediyorunuz ve haliyle düzenli olarak havalandırılıyordur. Kokusu da zaten petrol kokusu gibi değildir bu ürünün. İçlerinde en ağır kokanı poliüretan mastiktir, ki onun bile kokusu 4 ay sürmez.
Yine izolasyon amacıyla doğramalarınıza mastik veya silikon çekilmiş olabilir. Mastik (eğer doğramalarınız beyazsa), beyaz mat görünümlüdür. Çekilme esnasında kesif bir şekilde kokar. Koku bir süre sonra geçer.
Silikon ise yine doğramalarınız beyazsa beyaz fakat daha yarı saydam beyaz renkte ve parlaktır yada şeffaftır. Yine çekilme esnasında ve çekildikten bir kaç gün boyunca kokusu devam edebilir fakat havalandırma sayesinde koku gider.
İzolasyon ya da macunumsu diye tabir edebileceğimiz malzemeler böyle.
Doğramaların kanatlarında ve cam kenarlarında gördüğünüz siyah/gri/beyaz lastikler (conta) kokmaz. PVC'nin kendisi zaten kokmaz. Aslında kokar bunlar fakat siz bu kokuyu alamazsınız, imalat esnasında kaynak işlemlerinden geçerken kokar.
Doğramaların altına eğer denizlik (mermer) koydurduysanız, bu mermerlerin montajı esnasında kullanılan/kullanılabilecek olan ürünler (alçı,hakemi,vb)de bu kadar uzun süre kokmaz.
Velhasıl, kesin sonuç için mecburen Pimapen'i arayacaksınız. Bu kadar şeyi yazmak yerine sadece bunu da diyebilirdim biliyorum fakat malesef ki bu terimlerle muhattap olmak zorunda kalabilirsiniz bir süre.
ekleme: Eğer sorunun cam kaynaklı olduğu ortaya çıkarsa bu defa camın alındığı bayii ve cam firmasıyla görüşmek zorundasınız. Pimapen bu durumla ilgilenmez. O sadece bayiisine uyarı notu düşer. Doğramayı üretici bayii yerine tali bayiiden satın aldıysanız, üretici bayiiye de ulaşmaya çalışan. Çünkü bazı tali bayiler, üretici bayilerin çalıştığı cam firmaları dışında firmalarla çalışır. Bu arada çift cam dediğimiz olay herhangi bir atölye ortamına bile gerek kalmadan, işin ehli olmayan kişilerce yapılabilen bir şey. Yani camlarınız "hurda cam" diye bahsedilen bir yüzü kırılmış çift camların elmasla kesilip biçilmesiyle de yapılmış olabilir...
  • tombul kraker  (27.12.11 04:17:05 ~ 04:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.