[]

60bin astra ağır bakım nedir?

2006 astra g kasa aracım 60 bine yaklaştım 49 binde almıştım...benden önceki sahibi ne gibi bakımlar yaptırdı bilmiyorum ben bi tek yağ ve filtre olayına girdim başka da bişey yaptırmadım...
neler değişmeli ve tahmini olarak ne kadara mal olur bana...



 
yağ olarak tam sentetik kullandıysanız 10000+ km yapabilirsiniz ama yine de çok geçirmemekte fayda var.

tam sentetik tercih edin. filtreyi değiştirin.

hava filtresine baktırın, serviste pahalıysa dışarıdan alın ve kendiniz takın, gayet kolaydır. polen filtresi değişimi, klima açıldığında kötü bir koku yok ise çok gerekli değildir.

fren balatalarına ve fren hidroliğine, direksiyon hidroliğine baktırın.

ses falan varsa amortisörlere baktırın.

kış yüzünden antifrizleri falan ölçtürtün, akünün şarjını kontrol ettirin, o kadar.

Belki silecekler değiştirilebilir ama dışarıdan 20 liraya alıp takmak daha mantıklı.


Balatalar dahil 300 lira, balatalar hariç 150 lira; dışarıda yapılırsa balatalar dahil 200 lira, balatalar hariç 80 lira, kendiniz yaparsanız balatalar hariç 50 lira denebilir genel harcama olarak..

ops, yağı ve yağ filtresini unutmuşum; bir 100 lira ekleyiverin hepsine..
  • pozzecco  (26.12.11 20:18:20 ~ 20:19:08) 
kesinlikle ve kesinlikle önceki sahibinin değiştirip değiştirmediği bilinmiyorsa trigger seti değiştirilmelidir. bir sıkıntı olduğunda motorda 2500-3000 TL hasar oluşmakta ve belli bir süratin üzerinde seyrediliyorsa ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir.

Opel Astralarda trigger seti ve devirdaim pompası birlikte değiştirilir. Kaliteli malzemele kullanılırsa 400 - 600 TL aralığında tutar.

Araba alırken her zaman trigger setini/kayışını sorgulayın, ağır bakım olarak bir arabada değiştirilmesi gereken en önemli parçadır.

Yetkili servise gitmenize yok, kaliteli güvendiğiniz bir özel serviste tüm işleri yaptırabilirsiniz.

Yukarıda söylenen standart 10bin bakımları Astra G için 180-200 TL tutmaktadır. Gereken tüm filtreleri, yağı vs değiştirirler o ücrete.
  • lanlanlan  (26.12.11 20:52:57) 
bir kaç ekleme yapalım; trigger seti genelde 80-100.000 aralığında değiştirilir ama yine de baktırmakta fayda var. Megane RS' lerde 5 yıl ya da 80.000 dir mesela ama Astra' lar için spesifik olarak yıl konusu var mı bilmiyorum. Belki hani performans otomobili diye öyle bir kısıt koymuşlardır.

Trigger kayışının kopması demek, motorun tüm ayarlarının yeniden yapılması ve ateşleme map' inin bozulması demektir. O da bir kere bozulunca bir daha asla eskisi kadar iyi olmaz.

Servislerde yağ koydurmaya karşıyım ve bunu her ortamda dile getiriyorum. Servisler, anlaşmalı oldukları markaların ürünlerini satmak için uğraşıyorlar çünkü. Mesela Megane RS için en uygun yağ Castrol Edge 5W-30 tam sentetiktir ama serviste yarı sentetik Elf koymaya çalıştılar. Subaru Impreza' nın yağı Mobil 1 10W-60 tam sentetiktir ama serviste Hella mıydı neydi, öyle bir şey koyuyorlardı.

Yağ konusu da en az trigger kadar önemlidir ve ihmale gelmez, şirketin Peugeot araçlarına, "yetkili servis önerisi" diye gidip yarı sentetik yağ koydular, bir araba bu yüzden yatak sardı. Sonra da gidip gururla "ben demiştim" dedim..

Yağı dışarıdan alıp serviste koydurun en kötü ihtimalle ya da mutlaka tam sentetik olduğundan emin olun..
  • pozzecco  (27.12.11 01:16:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.