[]

üçkağıtçılık

diyelim ki bir şahıs, sevabagir.com diye bir site yaptı, ve hesap numaraları girmiş insanlardan para topluyor site aracılığıyla. toplanılan paraların da hayır işlerinde kullanılacağını belirtiyor sitede..

peki bu şahıs bu parayı kendi cebine atıyor ve herhangi bir hayır işinde kullanmıyorsa bu yaptığı yasal mıdır? ya da topladığı parayı hayır işine yatırdığını belgelemek zorunda mıdır?


 
internet uzerinden bunun takibi ne kadar yapiliyor bilemem ama bu tip para toplama olaylarinda sahislar nakdi yardim toplayamaz. yardimin bir kurum/ vakif vs adina olmasi gerekir ve alinan nakdi yardim karsiliginda da makbuz verilmelidir. sanirim maliye bakanligi denetliyor bunlari.


  • pyro clustic flow  (23.07.08 22:12:26) 
denizfeneri gibi dernekler de site üzerinden para topluyor, denetimi vs. vardır, belki bir süre dikkat çekmez bu güzel proje ama yardımlar çoğalınca devlet baba kendine pay ister:) iyi fikir aslında, 5 ytl öde 5 vakit kaza namazı sizin yerinize kılalım... denemek gerek.


  • marmara34  (23.07.08 22:25:07) 
  • egotm  (23.07.08 22:33:44) 
1- Dernek değilse ve makbuz kesmiyorsa para toplaması yasal değildir.
2- Dernekse yaptığı bütün faaliyetler belgeleniyor ve hesapları maliye tarafından inceleniyor.
3- Yine de arada para kaçırabiliyor dernekler. Mesela bir hizmeti 50 liraya alıp 100 liraya almış gibi göstererek aradaki 50 lirayı cukka yapabiliyorlar. Eğer böyle bir şey açığa çıkarsa derneğin inandırıcılığı sıfırın altına düşer. Büyük dernekler böyle riske girmezler (Deniz feneri gibi milyar euroları cukka ederseniz anca olabilir).
  • ataturkiye  (24.07.08 10:40:49) 
Bizzat kartal da belediye yapıyor aynı şeyi . Sadaka box komuslar oraya buraya. Üzerine çakmışlar bir hadis. Sadaka veren bela defeder gibi bişey. 3-5 atıyor millet.Tamamıyle aynı şey bence. Belgelediklerini de hiç sanmıyorum ayrıca.


  • betty puf puf  (24.07.08 12:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.