[]

araç satarken dikkat edilecek noktalar.

arabamı satmak için bir alıcı ile anlaştık. ödemenin bir kısmını nakit, bir kısmını kredi olarak alıcam. bankadan benim adıma arabam için kredi çıktığına dair bir yazı aldım. bunun ile noter satış sözleşmesine aracın rehinli olduğunu yazacak mı? yoksa başka bir evrak da gerekli mi?

benim aklıma takılan nokta, bir miktar peşini alıp adam ruhsatı kendi üzerine yaparken yeni ruhsatın nasıl ve ne şekilde rehinli olarak damgalanacağı. bu yeni ruhsatın çıkartılması sırasında oluyorsa noter satış sözleşmesini yaparken bir kaydı kuydu olacak mı noter de? ya adam bir hafta sonra krediden vazgeçer de hırsızlık büroya arabasını çaldığımı ihbar ederse? beni bu durumda ne koruyacak?


 
ayni sekilde arac almistim ben. su sekilde oluyor. once notere gidip satisi yapiyorsunuz.
sonra bankaya gidiyorsunuz beraber, aliciya cikmis olan kredi size odeniyor. aliciya herhangi bir odeme yapilmiyor. sonra bankadan almis oldugunuz rehin yazisi ile trafik tescile gidiyorsunuz orada plaka/devir islemlerini yaparken bankadan aldiginiz rehin yazisini veriyorsunuz. buro ruhsata nal kadar "bu arac bilmemne bankasi tarafindan rehinlidir." tarzi bir muhur vuruyor. anahtari aliciya verip arkaniza bakmadan cikiyorsunuz ve yeni bir hayata basliyorsunuz.

hatirladigim kadari ile noter sozlesmesinde rehin su bu yazmiyordu. bankada ve trafikte rehin kaydi tutuluyordu. noterdeki duz satis sozlesmesi. o olmadan banka islemi yapamiyordunuz sanirim.

3 yil oldu bu islemi yapali. islem siralamasinda farklilik olabilir. ya da birseyi degistirmislerdir, onu bilemeyecegim.
  • fdegir  (24.07.08 00:58:10 ~ 00:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.