[]

erasmusdayken gezme tozma işleri

herkese merhaba 1 ay sonra belçika gent e gidicem, benim merak ettiğim erasmusdayken gezme tozma işlerinizi nasıl hallettiğiniz. orada edindiğiniz yabancı arkadaşlarınızla birlikte mi gezdiniz diğer ülkeleri, yoksa yalnız başınıza gidip gezdiğinizde oldu mu? uçak biletlerini, kalacak yeri falan nasıl hallettiniz, işinize yaramış site, rehber, kitap falan var mı? hangi sıklıklarla ülke dışına gezmeye çıktınız? prag, barcelona,paris gibi bilindik şehirlerin dışında kesinlikle gidip gör dediğiniz şehirler veya ülkeler var mıdır? gibi şeyleri cevaplar ve aklınıza gelen önerileri söylerseniz sevinirim.




 
her ne kadar schengen vizesi alınsa da, oturma izni almadan gezilmeye başlanmadı bizde. sanırım schengen vizesi bile olsa avrupa'da serbest dolaşım için oturma izni gerekiyor.

gezme tozma işini erasmus'ta tanıştığım arkadaşlarla yaptım ben genelde. yalnız başıma gitmedim yani hiç. size de pek tavsiye etmem.

kalacak yer için genelde www.hostelworld.com dan hostel ayarladık.

ulaşım için ryanair havayolunu ve tren kullandık.

hangi sıklıkla değil ama paramız yettiği ölçüde ülke dışına çıktık diyeyim.. sonuçta derslere girip girmemek problem değildi. o yüzden bütçemiz elverdiğinde çıkıp gezdik.

eğer navigasyon özelliği olan bir telefonunuz varsa sizin için çok iyi olur. yoksa, bir yere gitmeden önce oranın haritasını edinmenizde fayda var. tabii bir de gitmişken adam gibi gezeyim diyorsanız gitmeden internetten veya kitaplardan gezilecek yerleri öğrenmek ve gezilecek yerlerin tarihini bilmek gerek.
  • gogu delen adam  (26.12.11 02:52:27) 
bir de belçika'da Use-It ofislerini bul. Sanırım gent'te vardır. Yoksa brüksele gittiğinde bulursun, merkeze yakın bi yerde var. Ordan hem belçika'nın tüm şehirlerinin rehberini al hem de bi kaç diğer avrupa şehrinin rehberini al. Süper yararlı rehberler yapmışlar.

www.use-it.be
  • deli misin nesin  (26.12.11 12:27:00 ~ 12:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.