[]

Dilimi geliştirmek için ne yapmalıyım? Nasıl çalışmalıyım?

Herkese selamlar,

Bugün okulumdaki erasmus sınavına girdim. Mülakat kısmında heyecanımı yenemedim, abuk sabuk cümleler kurdum. Heyecanım buna bahane sayılamaz, toplamda 4 yıl (ilkokul 4-5-6-7-8'i saymıyorum, anadolu lisesi çıkışlıyım ayrıca), 2 yıl almanca (lise 3+4) gören biri olarak orada ne kadar heyecanlı olsam da tabiri caizse çatır çatır soruları cevaplamam gerekirdi. (sınav ingilizce'ydi bu arada)

Liseden mezun olurken, ingilizce seviyem upper intermediate'ti. Almanca seviyem ise temel seviye. (temel seviyesinin ifadesinin a2 olması lazımdı, yanlış da hatırlıyor olabilirim) Bugün sınavda anladımki, ingilizce seviyem pre-intermediate'e belki de elementary'e düşmüş.

Bu dillerimi nasıl geliştirebilirim? Dershane şart mı? Eğitim hayatım boyunca dershanelerden kurtulamadım, dershanesiz geliştirmemin bir yolu var mıdır ve en önemlisi nasıl pratik yapabilirim?

(Gerçekten moralim, sinirlerim çok bozuk, çok uzun yazmışım kusuruma bakmayın.)

 
illa ki söylenecek;
altyazısız ya da ingilizce altyazılı dizi izle.

  • kayranin kedisi  (25.12.11 22:30:43) 
yabancı forumlarda yaz. ilgi alanına göre artık.


  • baldur  (25.12.11 22:35:51) 
bu dil öğrenmenin 2 farklı doğası var sanırım. anlamak ve konusmak kategorili. anlatayım.

sene 2011 yer günümüz ispanyasi, erasmus. aynı dertler, ingilizcem birçok belgesel filmi ing. altyazılı izleyebilme seviyesi. ilk gün interracial bi dinner ohş, elemanın biri gelir, hay, hay, hav ar yu, fayn sonrası koca bir karanlık. anlıyorum, ben kelime kuramıyorum, sonrası 1 ay boyunca tureng.com hapsi. bi yandan içinde günlük dialog barindiran dizilerin altyazıları, diğer tarafta türkçesi. kelime not almalar cümle not almalar günlük hayatta kullanmalar.

fekat, gideceğin üniversite sana daha başka bir dil de vaad ediyorsa, örn: ispanyolca, gözün sevem, gelmeden 3-5 göz gezdir. yurtdışında insanlara değer verirken kullandığın tek bir skala var o da dil seviyesi.

saygılar.
  • Sir.Fitih  (25.12.11 22:35:54 ~ 22:37:10) 
@kayranin kedisi yapıyorum onu ve anlayabiliyorum.
@baldur not aldım bunu.
@Sir.Fitih ben gidemeyeceğim galiba. dediğim gibi bugün hocanın karşısında saçmaladım resmen.

Eğitim setleri hakkında ne düşünüyorsunuz, faydası olur mu?
  • dead and broken  (25.12.11 22:42:35) 
bende eğitim seti var çok yararlı oluyo videolu DVD aklında kalıyo kelimeler fln.konuşmak için bence skype dene.şahsen ben facebooka giricem konum bilgilerine london yazcam hakiki ingiliz bulup skype'a davet etcem.kız bile düşürme ihtimalin var :P


  • semson  (25.12.11 22:59:07) 
@semson eğitim setinin adını öğrenebilir miyim?


  • dead and broken  (25.12.11 23:04:20) 
busuu.com canlı chat?


  • neysene  (25.12.11 23:11:53) 
action english


  • semson  (25.12.11 23:15:54) 
@neysene livemocha'yı önermişlerdi orası ücretli olmuş, bu site ücretsiz galiba.

@semson teşekkürler.
  • dead and broken  (25.12.11 23:40:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.