[]

Asus Laptop Model Farkı?

Ocak ayının ilk haftasında yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Genel amaç oyun oynamak olacak.

Uzun araştırmalarım sonucu Asus'un K53 serisinde karar kıldım. Hem bütçeme hem ihtiyaçlarıma uyuyor gibi gözükmekte. Fakat iki modeli arasında kararsız kaldım:

1) www.hepsiburada.com
2) www.hepsiburada.com

Aralarında 200 TL'lik fiyat farkı var. Kıyaslama yaptığım zaman hard-disk boyutunun dışında şu farklılıklar var:

Birisinin işlemci modeli 2410, diğeri 2430M
Birisinin ekran kartı 540, diğeri 540M

Bu model farklılıkları 200 TL'ye değecek büyüklükte farklar mıdır? Ayrıca 1500-1600 TL civarında bundan daha canavar laptop bulmak mümkün değildir di mi?(HP, Casper, Packard Bell falan önermeyin de)

 
dostum o ekran kartları aslında aynı kart, 540M'deki o M mobile anlamına geliyor, yani sadece laptoplara özgü anlamında. işlemci olayını bilmiyorum 2430 diye bir model var mı ? varsa arkadaşlar uyarsın. fiyat olarak 5 ay önce üsttekini 250 lira ucuza almıştım, firmanın ismini hatırlamaya çalışıyorum, bulursam mesaj atıcam sana, ankara'da.

edit : buldum, www.novabilgisayar.com ben aldığımda 1300 liraya almıştım, maşallah taş gibi kullanıyorum. ha bu arada pazarlık yapın, gayet yapılıyor :)

edit : hepsiburada'dan tehdit mesajları almaya başladım.
  • avkatbey  (25.12.11 19:54:44 ~ 19:58:43) 
evet 200 tl'ye değecek farklar. ekran kartları aynı sadece işlemci ve sabit diskleri farklı. bir de işletim sistemi var pahalı olanda diğerinden farklı olarak. ucuz olan da tüm işlerini görür ama, başka marka bakmana gerek yok bence.


  • milesh  (25.12.11 19:58:06) 
m li olanlar daha ıyı pil performansı vermesı lazım.


  • bryan fury  (25.12.11 20:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.