[]

Büyük miktarda paraya faiz oranı...

...ne olur? Bir arkadaşımla iddiaya girdik ve akşam yemeği söz konusu :) Arkadaşım "bi şey değişmez, o oran sabittir, en fazla %1 falan oynar" diyor, ben ise afaki bir fark olacağını (%4-5 fazla) savunuyorum.

Söz gelimi 3.000.000 tl param var ve aylık bazda faiz geliri elde etmek istiyorum. Yıllık faiz oranları şu aralar %9 ila %11 arası değişiyor ama elbette büyük bir anapara söz konusu olunca bankayla pazarlık yapma şansı olur sanıyorum. İşte ben bu oranlar tahminen ne civarda olur onu merak ettim.

Ha bir de arkadaş dedi ki, "o oran artsa bile anca yabancı kaynaklı bankalarda artar, mesela Ziraat Bankası falan yapmaz öyle şey". Bana çok saçma geldi. Nedir işin aslı?

Konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.

 
3milyon için dediğin gibi bariz bi' fark alamazsın. Ama mesela 30milyonsa olay o zaman zaten direk müşteri temsilcinle görüşüyorsun. Ama hiç o kadar param olmadı. Ne kadar verirler bilmiyorum. Sadece miktarı düzeltmek istedim.


  • onexey  (25.12.11 18:39:00) 
pek değişmiyor. örnek olsun diye; www.akbank.com


  • nesilsiz  (25.12.11 18:40:29) 
biraz bankanın büyüklüğü ile alakalı o durum.


  • cliffburton  (25.12.11 18:41:49) 
Arkadaşınız haklı. Çok da bir şey değiştirmez. Hele %4-5 falan, hayatta değiştirmez. Kaldı ki meblağ artınca faizde binde bir bile oynama ödemeyi yeteri kadar artırıyorken, pazarlık ancak sıfırdan sonraki hanelerde olur.


  • beyazfil  (25.12.11 19:08:32) 
o tip durumlarda işin içine pazarlık girer, gider bankanızın şube müdürüyle oturur pazarlık yaparsınız, artık ne koparırsan. bu tip adamlar banka banka gezer sürekli, kim en yüksek verirse


  • al andalus  (25.12.11 19:11:40) 
Miktar konusunda arkadaşla girdiğimiz iddia 3.000.000 TL üzerinden idi ve görüyorum ki adam haklıymış. Sağlık olsun, bir yemek borcum var galiba.

Yine de nesilsiz'in verdiği linkte en fazla 1.000.000 TL görünüyor. Sanırım onexey'in bahsettiği müşteri temsilcisi ile görüşme hali, örneğin Akbank için, 1.000.000 TL ve üzeri miktarlarda mümkün oluyor.
  • karaage  (25.12.11 19:13:22) 
Şimdi idrak ediyorum ki aklımda kalan bu bilgi, yani "%4-5 artar" geyikleri benim çocukluğumdan kalma bir bilgi kırıntısı. Faiz oranlarının %80'lerin üzerinde olduğu, İmar Bankası'nın InterStar üzerinden deli gibi reklam verdiği yıllarda söylenmiş bir sözdü. Ben bunu aklımın bir köşesine yazıp güncel faiz oranlarının düşüklüğüne uyarlamamışım.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.
  • karaage  (25.12.11 19:22:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.