[]

kilo verdirgeç lazım

günaydın canlar

şimdi derdimiz şöyle; hem ben hem de hatun kişisi genelde bilgisayar başında geçiriyoruz çalışma zamanımızı. aktif, hoyt hoyt gezen bir çift de değiliz, arşivimdeki film ve diziler en büyük zaman geçirgecimiz. yemeyi de pek kısmamışız bir süredir. bunlar neticesinde kilolar almış başını, bizi rahatsız edecek boyutlara ulaşmış da biz görüp farketmemişiz.

yaşadığımız şehir küçük, bir adet spor salonu var ve onun da koşulları uygun değil bize (çalışma saatleri kısa, sunduklarına göre fazla pahalı -tekel nedeniyle-, ortamı pis). mevsim koşulları ve çalışma saatlerimiz itibarı ile dışarıda spor yapmak da olası değil.

bunları düşünerek bizi paklayacak çözümün evde spor yapmaktan geçtiğine karar verdim. bu konuda eldeki veriler de şöyle:
*evimiz küçük, büyük cihazlar koymaya imkan kesinlikle yok.
*alınacak cihaz zaten bütçeyi hafif yoklayacak bir de fazla yorması sebebiyle ani yorgunluğa veya can sıkıntısına sebep olup bir köşeye atılmasını da kesinlikle istemiyorum (hem hatun hem de aileler çok tantana yapar bu durumda, projeyi zorlayacak benim)
*bisiklet sürmeyi seviyoruz ikimiz de

bütün bunları değerlendirdiğimizde (kısa süreli spor salonu maceralarımı da göz önüne getiriyorum, en çok bisiklette zaman geçirip ter atıyordum) şu seleli manyetik bisikletlerin bizim için en ideal ürünler olduğu fikrine kapıldım bir süredir. oturduğun, ayakta kendini taşımadığın için fazla yormuyor, uzun süreler çalışabiliyorsun. kendi ritmini kendin ayarlıyor, duruma göre hızlanıp duruma göre zorluyorsun. tv karşısına konumlandırıp "dalıp gidebileceğin" için can sıkma ihtimali düşük. ritim elinde olduğu için aniden kesilme nedeniyle kaldırıp bir kenara atma şansı yok (özellikle hatundan korkuyorum, zaten ite kaka diyet yapabiliyoruz :)

sonuç olarak düşüncelerimde haklı mıyım? benzer durumlarda ne yaptınız? alınacak aletin kısa sürede kenara atılma ihtimali var mı? bir de ne alayım ben? (limit 500 ki beni çok kasacak ama sağlık için şartsa vericem, yani ne kadar düşük o kadar iyi)

not: 120/180 ben, 80/165 hatun

 
çevremdeki herkes şuna sardı. bir arkadaşım 25 kilo verdi diğeri 18..

olay özetle şu; istenilen bilgileri sisteme üye olup yazıyorsun.. kilo, boy, yaş,, günlük aktivite ortalaması, kaç kilo vermek istiyorsun vs.. sonra sana günlük kalori hakkı sunuyor.. bu ilk işlemden sonra, günlük yediklerini yazıyorsun.. sistemde çoğu yemeklerin kalorisi yazıyor zaten, benimkiler çoğunu ekledi siteye :) o gün için kaç kalori hakkının kaldığını, protein nişasta vs yi abarttın mı ypksa neyi ne kadar yemelisin gibi önerilerde bulunuyor.. bir süre sonra bilinç geliştiriyorsun zaten.. aç kalmadan fidan gibi oluyorsun, hem de dengeli beslenerek.. mesela spor yaparsan kalori hakkın artıyor vs..

bilgisayarda vakit geçirenler için ideal..

ek bilgi: site ingilizce ama google translate ve sözlük yardımıyla kısa sürede alışılır.. bir de arkadaşlarınınkini de görebiliyorsun bir yandan..

www.myfitnesspal.com
  • pyro clustic flow  (25.12.11 09:53:05) 
düşük karbonhidratlı bir diyete başlayabilirsiniz. onun dışında yapabildiğiniz kadar fiziksel aktivite yapmak yararlı olacaktır. yürüseniz bile kar.


  • jangbogo  (25.12.11 11:24:48) 
eve bir şey almayın.
küçük şehirse rahatlıkla spor amaçlı yürünebilecek alanı vardır sabahları ya da akşamüzerleri hızlı tempoda yürüyün.
kas güçlendirme, vücut sıkılaştırma, esneklik ve ince görünüm için evde pilatese başlayın.
diyete başlayın.

4 lü kombonuz budur.
  • medre  (25.12.11 11:42:40) 
Nintendo wii alın hem eğlenirsiniz hemde biraz yardımcı olur sanırım.


  • spica  (25.12.11 17:11:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.