[]

Havaalanında yazılımları kontrol ediyorlarmış?

Son zamanlarda birden çok fazla kişiden duyduğuma göre yurtdışında, havaalanında laptop'ı açtırıp içindeki yazılımların falan orjinal olup olmadığını kontrol ediyorlarmış. Böyle bir şey var mıdır gerçekten? Her ülke yapar mı? Nedir?




 
atlayan gorevliler gordum ben. ama genelde yapiyorlar evet.


  • banuolcay  (23.07.08 09:57:42) 
ne yapıcaz yanımızda kullandığımız yazılımların fatularını mı taşıycaz? benim keygen ile aktivasyon yaptığım x yazılımına para verdiğimi veya vermediğimi nerden bilecek adam?


  • sheba and the albino girls  (23.07.08 10:11:43) 
@sheba kendi isminle aktive edebildiysen atlar belki ama genelde o keygen aktivasyonlarinda o grubun adı yazılmıyor mu programa? Zaten gidipte internet download manager'ın orjinal mi diye bakmıyorlardır sanırım. Office, Windows ne bileyim Photoshop vb seylere bakıyorlardır sanırım, yoksa ben de 50-60 tane yazılım yuklu baya is cikar onlara :)


  • 2pac  (23.07.08 10:20:11) 
zaten yeterince yavas isliyor kontroller bir de onu yapsalar ucaklar kalkmaz, laptoplari sadece fiziki olarak farkli bir sekilde kontrol ediyorlar yamukluk var mi diye ama onu pas gectikleri dahi oluyor.


  • vehemence  (23.07.08 10:33:32) 
hayır keygen'de yazılmıyor. sadece şu var belli keyler örneğin 6330-xxxx- diye başlayanlar korsan diye bilgi vermiş olabilir firma. oradan anlayabilirler. ha o zaman da derim adama, ben para verdim aldım adamım, bilmiyordum korsan olduğunu.

crack'lerde isim yazıyor.
  • sheba and the albino girls  (23.07.08 10:33:34) 
  • 386 dx  (23.07.08 10:41:52) 
(bkz: truecrypt)


  • kurukafa  (23.07.08 10:51:19) 
istanbul atatürk'te boardingten önceki son xray'de laptop'ları çalıştırtıyorlar ama bu sadece güvelik amaçlı birşey bildiğim kadarıyla. yani bi bomba düzeneği olmadığını, çalışan bir bilgisayar olduğunu görmek için. hatta pili yoksa veya bitikse gate deskteki prize taktırıp bakıyorlar. aletin çalıştığını görüp kapattırıyorlar. gerçi haberde de especially us. demiş.


  • geldiler  (23.07.08 10:52:03) 
geçenlerde de soruldu bu soru "yok artık"dedim ama abd girişleri sırasında istedikleri kişinin harddisklerini klonlamaya ve isterlerse sonra kurcalamaya kadar varabilecek uygulamalara gidebilecekleri söyleniyor. Özel bilgilerinizi şifreleyin. Tabi şifrelemek sonuç değil gibi gözüküyor, başınızda "şifreyi gir" diyeceklerdir. Truecrypt gibi şifreleyicilerin böyle durumlara özel fonksiyonları var. İki şifreniz oluyor, biri görünür partisyonu açarken diğeri içindeki asıl gizli partisyonu açıyor falan filan. Özel bilgilerinize sahip çıkın. Sınır geçişlerinde yanınızda bulundurmayın hiç olmadı.


  • kurukafa  (23.07.08 12:46:25) 
şirketlerde open lisanslar falan var orjinal olduğu halde anlamaları zor. istanbulda açıp bakıyorlar harbi laptop mu başka bişey mi diye.


  • sourlemonade  (23.07.08 13:16:41) 
(git: 33488)


  • sethi  (23.07.08 14:10:15) 
Bir partitiona linux kurmak ise yarabilir belki. Direk ac derlerse linux ile acarsiniz. Birde bir yerde okumustum sanirim bu isi yapanlar cok bilgili degil standart gorevliler ezbere yapiyorlar o yuzden sanirim sadece Windowslari kontrol ediyorlar oda muhtemelen Microsoft'un baskisidir. Kacimiz kacak Mac Os kullaniyoruz ki?


  • badseed  (23.07.08 17:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.